Pompoensoep met kip
Deze pompoensoep met kip is niet alleen heerlijk en voedzaam.
Maar ook romig door de kippenpoten die meetrekken in de soep.
Familie-etentje
Dit is een geweldige toevoeging aan elk familie-etentje of buffet. Zo`n aangeklede soepmaaltijd is wat mij betreft de simpelste manier om alle leeftijden(..!) naar tevredenheid te bedienen.
Huiselijk en feestelijk tegelijk.
Verder breid je het eenvoudig uit met allerlei aanvullingen zoals huisgemaakte salades, (stok)brood, kruidenboter en croutons.
Met als afsluiting een huisgemaakt toetje.
Je bepaalt zelf hoe gek je het maakt.
Huisgemaakt
In het boek Huisgemaakt met Marieke vind je in het hoofdstuk Soep & Zo blz. 144 tal van recepten die jou helpen dit op tafel te zetten. Net als bijvoorbeeld de salades va. blz. 94 - 139.
En de toetjes.
En de taartjes.
Net als in Maak het met Marieke en het proefschrift.
Bezoek een Kookboek Event en blader ze allemaal door!
Uit Huisgemaakt met Marieke blz. 159
Uit Huisgemaakt met Marieke blz. 147
Pompoensoep met kip
voor 6 personen
Ingrediënten
1/2 venkel
3 stengels bleekselderij
1 ui
1 bos wortelen
1 biologische pompoen
2 paprika`s
1 appel
500 g pastinaak
peper/ zout
olijfolie
2 grote kippenpoten
3 groenten bouillonblokjes
Zo maak je het
Lees de receptbeschrijving + tips helemaal door voor je begint.
Verwarm de oven voor op 190 °C (Hete lucht 180 °C).
Doe 500 ml water en een theelepel zout in een royale soeppan en leg de kippenpoten erin. Breng aan de kook laat even een paar minuten stevig doorkoken.
Zet de hittebron helemaal laag en leg het deksel sluitend op de pan.
Schil en snijd de ui, pastinaak en de wortelen in stukken en voeg toe.
Halveer de pompoen en verwijder de pitten, snijd hem met schil en al in stukken en voeg toe.
Snipper de venkel, bleekselderij, paprika, appel in stukken en voeg toe.
Breng aan de kook, laat even goed doorkoken en zet de hittebron dan laag en sluit de pan met deksel. Kook de soep in een uur (langer mag ook) gaar.
Haal de kippenpoten uit de pan en leg apart op een bord.
Voeg de bouillonblokjes toe en blender de soep glad met een staafmixer. Voeg eventueel 1 liter water toe tot de gewenste dikte is bereikt.
Haal ondertussen het vlees van de kippenpoten en voeg evt. toe aan de soep.
Maar het is ook ongelooflijk lekker om hier de kipsaté en kip-kerriesalade uit het Proefschrift te maken!! Oh ja en het platbrood uit het Proefschrift. Nou ja. Dat dus.
Tips
* Teveel soep? Vries in porties in.
* Koop een biologische pompoen (bijv. Lidl) te herkennen aan het stempel in de schil. Deze pompoen verwerk je mét schil, die wordt zacht en eet je gewoon lekker op.
Dit levert extra vezels en veel gemak in het snijden.
* Gebruik de rest van de venkel en bleekselderij in een (salade)recept uit Maak het met Marieke of Huisgemaakt met Marieke.
©Maak het met Marieke