Spinaziebami
Onder het mom; eens iets anders, maar wel lekker zet je deze spinaziebami op tafel. Dit kleurrijke gerecht levert je een bord boordevol groenten. Waarvan de combinatie een heuse smaakexplosie creëert.
Dat wordt veroorzaakt omdat de structuren en smaken perfect op elkaar zijn afgestemd.
Ga je de uitdaging aan?
Verse spinazie
Kies voor verse spinazie bij je plaatselijke groenteboer. En was en snijd zelf.
Want het grote nadeel van panklare spinazie is de vieze bijsmaak van het toegevoegde gas in de zak. (Waarmee de fabriek de groente langer mooi wil laten lijken)
Wassen en snijden kost tijd.
Maar levert je extra voldoening simpelweg omdat je veel lekkerder eet.
Kijk en dat geeft altijd weer de doorslag.
Toch?!
Kom op; aan de slag.
Weet je dat Huisgemaakt met Marieke bomvol creatieve recepten zit voor elke thuiskok die elke dag inspiratie zoekt?
Recept spinaziebami
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Ingrediënten
1 kg verse spinazie
6 `nestjes` volkoren bami
3 t knoflook
2 uien
100 g zongedroogde tomaatje (potje)
1 rode paprika
500 g kip(dij)filet
200 g naturel zuivelspread
3 el gedroogde Italiaanse kruiden (groen, potje)
peper/zout
2 tl paprikapoeder
Zo maak je het
Was en snijd de spinazie fijn. Zet apart.
Gebruik voor het gemakt je keukenmachine.
Verwarm in een royale soeppan een scheutje olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes. (of olijfolie)
Pers de teentjes knoflook erin uit en laat het meebakken tot het begint te geuren.
Pel en snipper de uien en voeg toe.
Laat het 5 min. smoren met het deksel bijna sluitend op de pan.
Zet de hittebron half hoog.
Snijd de zongedroogde tomaatjes en de paprika in stukjes en voeg toe.
Knip of snijd de kipfilet in stukjes en voeg toe.
Bestrooi met peper/zeezout en de paprikapoeder.
Zet de hittebron iets hoger en roerbak alles een paar minuten, terwijl je het omschept.
Zet de hittebron halfhoog.
Breng in een andere pan ruim 2 liter water een de kook.
Gaar hierin de mie-nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg ondertussen de gehakte spinazie toe aan het kipmengsel in de pan en roer alles om.
Zet de hittebron uit zodra het begint te slinken.
Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer even om.
Voeg de uitgelekte bami en de zuivelspread toe aan het groente-kipmengsel, roer door elkaar en serveer direct.
Tip
* Serveer met een salade met komkommer uit een van de boeken.
* Lekker? Probeer ook de Tagliatelle met tomatensaus uit Huisgemaakt met Marieke blz. 112
* Of de pasta met zalm en broccoli uit het Proefschrift blz. 96
©Maak het met Marieke
In het proefschrift vind je 40 kook,- en bakrecepten.
Adviezen over duurzaam afvallen en een gezonde leefstijl. Creatieve tips die je helpen deze balans toe te passen in eten en bewegen.
Totaal 128 blz. in een softcover uitvoering.
Eenvoudig en positief.
Bewust lekkerder.