Gehaktpuntjes

Examenstresskippen
Heb je zin om iets lekkers te maken op een vrije dag, een gezellige picknick of een familiebuffet?
Probeer dan eens deze gehaktpuntjes!
Super makkelijk en echt favoriet bij iedereen.
Ze bestaan uit knapperig bladerdeeg met geruld pittig gehakt. Je kunt ze helemaal naar je eigen smaak aanpassen.
Aan de slag!

Recept gehaktpuntjes

voor 10 stuks

Ingrediënten
10 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
500 g rundergehakt
1 ui
25 g sambal oelek
1 el kerriepoeder
2 el paprikapoeder
een draai peper/ zeezout uit de molen
1 ei

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden (Hete lucht 190 graden)
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Verwarm een braadpan en bak het gehakt uit in z`n eigen vet. 
Snipper de ui zeer fijn.
Voeg de ui en de kruiden en de sambal toe aan het gehakt.
Bak het knapperig en de uit zacht op half hoog vuur.
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een schoon werkblad. 
Verwijder de plasticjes.
Schep in het midden van elk plakje een royale eetlepel  gehaktmengsel.
Vouw de plakjes in een driehoek dicht en druk de randen met een vork goed in elkaar.
Bestrijk de puntjes met losgeklopt ei.
Leg ze naast elkaar op de bakplaat en bak ze in 25 min. knapperig.
Laat even afkoelen en serveer direct.
©Maak het met Marieke

 

Lekker? Maak bijvoorbeeld ook de hartige krokantjes of kipnuggets uit Huisgemaakt het met Marieke!
Ze zullen veel van je houden...

blz. 207 Huisgemaakt met Marieke

blz.159 Huisgemaakt met Marieke

Of Kipsaté uit Maak het met Marieke

Van dit boek verschijnt de herziene versie naar verwachting in november 2024