Ontbijtbrownie

Ontbijtbrownie
Deze kleffe, plakkerige brownie is geschikt als ontbijt! Want dit geeft je langdurig een verzadigd gevoel.
Je maakt het glutenvrij en zonder vet.
Hij smaakt chocoladig, heeft een zeer zachte structuur.
En bevat veel vezels en eiwit door de haver en jajaa... rode bietjes! Die overigens bijna niet opvallen.
Ga jij de uitdaging aan?


Extra groente
Dit is een fantastische manier om direct bij je ontbijt al onopvallend extra groenten te eten.
Meer groenten toevoegen aan elke maaltijd geeft je energie namelijk een geweldige oppepper.
Je buik wordt er blij van.
En dus je brein ook.
Daarmee breng je makkelijker je benen in beweging.
Et voilà: dé positieve start naar meer evenwicht.
Daarom bied ik je dit creatieve recept voor je ontbijt.
Superlekker na je ochtendwandeling van pakweg een uur in de natuur.

Royale hoeveelheid
Dit is een vrij groot recept qua hoeveelheid. Zelf vind ik dat erg handig, daarmee heb je namelijk meteen een voorraad in de diepvries. Maar het recept halveren kan natuurlijk ook.
Enne... als je toch om bietjes naar de groenteboer gaat; neem meteen wat extra en kook ze ook voor de overheerlijke ovenschotel met biet uit het proefschrift.
1 keer koken; vaak genieten!

Recept ontbijtbrownie

voor 12-16 stukjes

Ingrediënten
500 g banaan (schoon gewicht, niet overrijp)
100 g cacao
100 g honing
300 g havermout 
250 bietjes (gegaard, schoon gewicht)
4 eieren
300 g melk
300 g volle yoghurt
10 g baking soda
50 g kokosbloesemsuiker
1 royale draai zeezout uit de molen
4 el kaneel


ook nodig: rechthoekig bakblik of ovenschaal van ca. 25x35 cm

Zo maak je het

Lees de beschrijving + tips eerst helemaal door voor je begint.


Bekleed de bakvorm met een dubbele laag bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175 graden Hete lucht.
Hak de gegaarde bietjes en banaan in de keukenmachine heel erg fijn.
Doe de eieren, melk en yoghurt in de mixerkom van de (stand)mixer en klop tot een glad beslag. 
Voeg alle andere ingrediënten hier aan toe. 
Klop tot een egaal beslag, waar wel enige structuur in zit.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Schuif het 1 richel onder het midden in de oven. 
Bak in ca. 30 min. gaar. 
De ontbijtbrownie mag enigszins wiebelig aanvoelen, dat wordt vanzelf steviger tijdens het afkoelen.
Serveer koud als ontbijt of tussendoortje.

Tips
*Bewaar de ontbijtbrownie in een afsluitbare doos max. 5 dagen in de koelkast.
* Invriezen in porties gaat ook super goed.
* De zuivel is te vervangen door een plantaardige variant of geitenyoghurt.
* Dit recept is glutenvrij als je kiest voor zuivere glutenvrije havermout.
* Kies voor goede kwaliteit cacao, zoals Droste. 
* Met grove havervlokken geef je de ontbijtbrownie iets meer structuur.
* Voeg evt. 75 g grof gehakte walnoten toe aan het beslag voor het in de bakvorm gaat. 
* Combineer het koken van de bietjes met de ovenschotel uit het proefschrift; die is zooo lekker! Ovenschotel met bietjes, walnoot en peer.

©Maak het met Marieke