Babycakejes

Babycakejes
Wat is er leuker dan kersverse ouders verrassen met deze babycakejes?
Heerlijke smeuïge roombotercakejes met bovenop een laagje glazuur, bestrooid met traditionele muisjes.

Hiermee neem je ze veel werk uit handen, want beschuit smeren kan achterwege blijven.
En dat bespaart een berg muisjes in en onder de bedden tijdens zo`n kraamperiode...
Aansnijden is ook niet nodig, want deze bak je in een muffinvorm.
Bijkomend voordeel is dat je ze heel makkelijk (per stuk) kan invriezen. En dus ook van te voren al kunt bakken.

Lekkers uitdelen 
Maar de belangrijkste reden om dit zelf te maken is natuurlijk de smaak. En het plezier in het uitdelen ervan.
Het beslag maak je met gesmolten roomboter, daarvan krijgen de cakejes zo`n typisch babybuikje in de muffinvorm. Schattig.
Dat is trouwens meteen erg handig om het glazuur op te laten `uitlopen`. 

Gezond
Zijn dit gezonde cakejes?
Nee. Dit is bedoeld als traktatie op een bijzonder moment. 
Waarvoor je dit maakt met slechts een handvol bekende ingrediënten.
Dat is nogal een verschil met de boerencake die ik bij een grote super zag liggen.
Met als hoofdingrediënt suiker en daarbij gebruikt de fabrikant nog maar liefst 23 ingrediënten (vooral vulstoffen)
om deze producten te maken.
Dat vind je buik helaas een stuk minder feestelijk.
Dus heb je iets te vieren? Kies dan voor huisgemaakte lekkernijen!

Tussendoortjes
En voor alle doordeweekse dagen? Daarvoor vind je in Huisgemaakt met Marieke en het proefschrift een reeks aan (suikervrije) versnaperingen. Bijvoorbeeld de kaneelmuffins en vele andere recepten.
Maar wel allemaal zelfgemaakt.
En dat levert je meer voldoening en vreugde in het uitdelen ervan!

 

Recept Babycakejes

voor 24 stuks

 

Ingrediënten
4 eieren
250 g roomboter
250 g zelfr. bakmeel
250 g suiker
1 snuf zout

glazuur
1 bus poedersuiker
muisjes 

ook nodig: muffinvorm(en) met 24 holtes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden (Hete lucht 170 g).
Vet de bakvorm in met boter als deze van metaal is. 
Smelt de boter in een steelpan, maar maak het niet te heet.
Doe de eieren in de mixerkom van de (stand)mixer en klop ze met de bolgarde op de hoogste stand luchtig in 5 min. 
Zet de machine stil en voeg nu de gesmolten boter, bloem en suiker toe. 
Meng alles tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met een sauslepel over de muffinvorm.
Zet de vorm 1 richel onder het midden in de oven en bak de cakejes in 20 min. gaar.
Laat ze helemaal afkoelen.

Maak dan het glazuur. Doe een groot deel van de poedersuiker in een kommetje, voeg daar 1 el water aan toe en roer tot er een soort behangplaksel ontstaat. Voeg evt. iets meer water toe maar werk voorzichtig, het wordt snel dun. In dat geval moet je extra poedersuiker toevoegen, tot de juiste dikte is verkregen. 
Schep met een koffielepel de glazuur op de cakejes en bestrooi royaal met de muisjes. Werk snel, de glazuur droogt snel.
Laat het glazuur met de muisjes een uurtje opstijven.
Nu zijn ze klaar om van te genieten.
Bewaar ze in een taartdoos max. 5 dagen buiten de koelkast.
Invriezen kan ook.

Tips
* Zonder glazuur/muisjes zijn het ook gruwelijk lekkere cakejes...
* Dit recept is geschikt voor een grote hoeveelheid. Liever wat minder? Bak de madeleines of cakebolletjes uit Huisgemaakt met Marieke.
* Roomboter is te vervangen door 125 g volle yoghurt en 125 ml olijfolie.  Verwarmen is dan niet nodig.
* Bak de cakejes ook eens als verjaardagstraktatie. 
* Vervang het zelfrijzend bakmeel evt. voor glutenvrij zelfr. bakmeel van Koopmans. 
* Versier de cakejes met hagelslag.

©Maak het met Marieke