De cake van het Kookboek Event
Tijdens de gezellige Kookboek Events proeven jullie o.a. deze plaatcake met blauwe bessen.
Het is duidelijk dat deze cake goed in de smaak valt.
Zo'n avondje uit rekenen we tot de 20%.
Want dit is geen gezond recept.
Wel erg geschikt voor een feestje of bijzondere gelegenheid.
Recept
En zoals vaak gebeurt wanneer je iets lekkers maakt, vragen de gasten naar het recept.
Helaas ben ik het tijdens de avond vergeten te delen.
Dus voor degenen die het vragen en voor alle anderen die nieuwsgierig zijn, hier is het langverwachte recept voor de overheerlijke cake met bosbessen!
Kruimelplaatcake met frambozen
Trouwens op datzelfde Event heb je wellicht ook de kruimelplaatcake met frambozen geproefd.
Deze heeft een kruimellaag extra als topping.
Het recept voor deze variant vind je in Huisgemaakt met Marieke op blz. 80, met als verschil dat de vulling nu uit 250 g bevroren frambozen bestaat.
Dit is een leuk voorbeeld hoe je zo`n zomerrecept ook in de winter lekker gebruikt.
Zo benut je het boek volledig.
Daar hou ik van!
Recept cake met blauwe bessen
voor 20-24 stukjes
Ingrediënten
250 g roomboter
250 g ruwe rietsuiker (of 150 g suiker, minder zoet)
4 eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
1 snuf zout
250 g bevroren blauwe bessen
ook nodig: braadslede of ovenschaal van ca. 25x30 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C (Hete lucht 170 °C).
Bekleed de vorm met bakpapier.
Maak de roomboter zeer zacht, een beetje smelten mag, maar niet helemaal.
Gebruik hiervoor evt. een steelpan op zeer laag vuur.
Doe de boter en de suiker in de mixerkom van de (stand)mixer en klop dit met de bolgarde op de hoogste stand luchtig in 7 min.
Zet de machine stil en voeg nu de eieren toe.
Meng alles tot een glad beslag.
Voeg het zelfr. bakmeel toe.
Schep het beslag in de vorm.
Verdeel de blauwe bessen eroverheen.
Zet de vorm 1 richel onder het midden in de oven en bak de cake in 35 min. gaar.
Laat helemaal afkoelen.
Tips
* Lactosevrij? Roomboter is te vervangen door 125 g volle yoghurt en 125 ml olijfolie. Verwarmen is dan niet nodig.
* Glutenvrij? Vervang het zelfrijzend bakmeel evt. door glutenvrij zelfrijzend bakmeel.
* Bewaar het in een afsluitbare doos max. 6 dagen buiten te koelkast.
* Invriezen kan prima.
©Maak het met Marieke
Lijkt deze cake je lekker?
Dan zijn de kookboeken een absolute aanrader! Voor veel meer heerlijke recepten kun je terecht in Huisgemaakt met Marieke, het Proefschrift en Maak het met Marieke.
Haal ze snel in huis en ontdek nog veel meer lekkers voor elke gelegenheid!