Roompudding

Feestelijke roompudding
Wil je het jaar in stijl afsluiten?
Deze feestelijke roompudding is dé manier om dat te doen!
De roompudding in een taartvorm is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook een plaatje om te delen.
En zo handig: je hoeft de pudding niet te koken!

Zonder suiker
Bovendien is dit een dessert zonder geraffineerde suiker.
Maar de ultieme gelegenheid om imkerhoning te gebruiken.
Verder kun je dit makkelijk van te voren maken en evt. meenemen naar het familie-etentje waar iedereen iets bijdraagt.
Lekker van genieten!

 

Ontdek ook alle dessert-recepten in de boeken van Maak het met Marieke!

Tiramisu uit Maak het met Marieke 

Uit Huisgemaakt met Marieke blz. 25

Uit Huisgemaakt met Marieke 

Uit het Proefschrift blz. 115

Recept roompudding

voor 8-10 personen

Ingrediënten
10 blaadjes gelatine
100 g rozijnen
100 ml likeur (of amaretto of koffie)
500 ml slagroom
100 g honing
700 g Griekse Yoghurt
300 g Skyr
1 el kaneel
2 sinaasappelen (100 ml sap nodig)
200 g aardbeien (diepvries, ontdooid)

evt. garnering: chocoladekrullen, honing, ahornsiroop of maple syrup

ook nodig: taartvorm 26 cm, tulbandvorm of puddingvorm van 2 liter.

Zo maak je het

Doe de gelatineblaadjes in een royale kom koud water en laat minimaal 5 min. weken.
Giet de likeur (of andere vloeistof) in een bakje en laat de rozijnen erin wellen, ongeveer een uur maar mag ook langer.
Doe de slagroom en de honing in de mixerkom van de (stand)mixer en klop het stijf.
Voeg de Griekse yoghurt, de skyr en kaneel toe en klop even goed door.
Pers de sinaasappelen uit en vang het sap op. 
Verwarm het sap in een steelpan, maar maak het niet heet.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme sap.
Voeg het mengsel toe aan de room en roer alles goed door elkaar.
Giet alles in de taartvorm.
Haal de rozijnen uit de likeur en verdeel het bovenop in de room. De likeur gebruik je verder niet.
Snijd de aardbeien in kleinere stukjes en verdeel eroverheen.
Duw met een spatel de rozijnen en aardbeien in de kwark.
Zet de vorm in de koelkast en laat het 4 uren opstijven.
Keer de roompudding uit de vorm op een mooi bord en garneer evt. met de chocolade, een scheutje honing en of wat extra aardbeien.

Tips
*Bewaar max. 4 dagen in de koelkast.
©Maak het met Marieke

Maak je serie boeken compleet! En geniet van een evenwichtige leefstijl die echt bij je past, vol te houden is én heel veel lekkers biedt!