
IJsthee met perzik en gember
Heerlijk verfrissend zonder geraffineerde suiker
Op warme dagen is een grote kan ijsthee een slimme keuze.
Zo gemaakt en je weet precies wat erin zit: geen geraffineerde suiker, maar pure, natuurlijke smaken.
Met perzik en een stukje gember krijgt deze thee een zachte, fruitige zoetheid met een pittige kick.
Verfrissend zonder plakkerig zoet.
Timing
Met hoge temperaturen is het belangrijk om goed te drinken, maar het is handig om op de timing te letten.
Het is beter om een half uur voor het eten te stoppen met drinken, en pas anderhalf uur na de maaltijd weer te beginnen.
Zo help je de spijsvertering beter zijn werk te doen, waardoor je meer energie haalt uit je maaltijd.
Start
Deze ijsthee is ook ideaal om de dag mee te starten. Even rustig op gang komen en het ontbijt nog een beetje uitstellen als dat fijn voelt.
Dat helpt om de bloedsuiker stabiel te houden.
Kortom: simpel te maken, lekker verfrissend en een bewuste manier om op warme dagen goed voor jezelf te zorgen. Probeer het eens!

Recept ijsthee met perzik en gember
voor ongeveer 1,5 liter
Ingrediënten
4 theezakjes groene thee (Clipper)
1 grote perzik, in stukken
2-3 cm verse gember, in dunne plakjes
2 eetlepels honing (minder kan ook)
sap van 1 citroen
1,5 l kokend water
300 g bevroren mangoblokjes (gewicht komt niet krap)
1 bakje ijsklontjes
Optioneel: munt of extra perzik voor de smaak
Zo maak je het
Doe de theezakjes, gember en perzik in een glazen kan.
Giet het kokend water erop.
Laat 10 minuten trekken.
Verwijder de theezakjes en roer de honing erdoor.
Voeg eventueel wat extra honing toe.
Laat het helemaal afkoelen, voeg het citroensap toe en zet de kan minimaal 4 uren in de koelkast.
Serveer met veel ijsblokjes, bevroren mangoblokjes en eventueel munt of extra perzik.
Tips
* Vervang de ijsklontjes door gekoeld bruisend water (spa rood)
* De ijsthee is 4 dagen houdbaar in de koelkast.
* Vervang de perzik door nectarine en de mango door kersen.
©Maak het met Marieke
