Kersentaart

Dit is een taart waarvan ik zeker weet dat iedereen geniet!
De zachte cakebodem met de romige mascarponevulling.
Die matchen perfect met de kersenvlaaivulling erop!
In de zomer kun je de topping vervangen voor verse aardbeien.
Dit recept is eenvoudig om te maken.
Het ziet er feestelijk uit en je zet er iets onweerstaanbaar lekkers mee op tafel.
Hier is niks aan toe te voegen.
Proef maar!

Wist je dat?
Deze eenvoud in al mijn recepten zit?
Die zijn het lekkerst.
Zo maak je het zelf beter en makkelijker.
Zowel in Huisgemaakt met Marieke als in het proefschrift. Waar deze taart trouwens een plekje in heeft!

Recept Kersentaart

Ingrediënten:
150 gr. suiker
2 zakjes vanillesuiker
150 gr. zachte roomboter
3 eieren
150 gr. zelfrijzend bakmeel

voor de vulling:
250 ml. slagroom
1 zakje vanillesuiker
150 gr. mascarpone

Kersenvlaaivulling (uit een pot of zelfgemaakt)
Of 500 gr. verse aardbeien.

Een (vlaai)vorm van 24 cm. doorsnede 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een vlaaivorm royaal en nauwkeurig in met boter.
Klop met de mixer de boter en de suiker romig, ongeveer 5-7 min.
Voeg de eieren toe en klop even goed door.
Klop het bakmeel erdoorheen en doe dat zo kort mogelijk.
Schep het beslag in de vorm en strijk glad.
Zet de vorm in het midden van de oven op een rooster.
Bak de cake in 25 min. gaar.

Keer de vlaai uit de vorm en laat helemaal afkoelen.

Klop de slagroom stijf.
Roer in een andere kom de mascarpone los.
Meng de slagroom, vanillesuiker, mascarpone door elkaar met een garde.
Let op: Niet te lang mengen anders wordt de mascarpone te dun.
Schep de roomlaag op de cakebodem en zet het een half uurtje in de koelkast. (of tot gebruik)

Bestrijk de taart vlak voor het serveren met de kersenvlaaivulling.
Of verdeel de verse aardbeien erover.

 

©Maak het met Marieke
Creëert bewust eetgeluk