
Gezellig en gezond
Dit vinden wij meer koek dan taart. Wij genieten er ook lekker doordeweeks van. Gewoon als tussendoortje. Zonder slagroom, dat wel. Want deze maak je zonder geraffineerde suikers. Natuurlijk zijn onze gewoonten geen graadmeter voor wat goed of niet goed is. Maar de combinatie van volkoren deeg met een zachte vulling van dadels, appel en noten zorgt voor het perfecte evenwicht. Namelijk een lange verzadiging en een tussendoortje vol power. Zodat je ervan geniet zonder de nadelige effecten van suikerdips.

Samenstelling van het deeg
Dit verrassende recept bevat in verhouding weinig boter en slechts een beetje honing.
Tegelijkertijd is de knapperige bodem in combinatie met de zachte vulling onweerstaanbaar! Daarbij opgeteld het feit dat je hem zo gemaakt hebt.
Et voilà; deze taart staat hier regelmatig op tafel.
Dadels
Kies bij het kopen van dadels voor de grote medjouldadels, die zijn veel smaakvoller dan de gekonfijte versies.
In de zomer vervang ik de noten en dadels ook gerust voor 250 gr. verse bramen.

Kookboek Maak het met Marieke
Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! Gewone recepten; welke zijn dat? Bovenstaand recept is er een voorbeeld van.
Daarmee staat dit boek boordevol.
Minder suikers
Opvallend is dat ongeveer 80% van de tussendoortjes, cakes en koekjes minder of geen geraffineerde suikers bevat.
Meer onbewerkt
Belangrijker is echter dat puur en onbewerkt eten véél lekkerder is. En precies dat zorgt ervoor dat je eenvoudige en pure smaken weer (her)ontdekt.
Met als gevolg dat je je energieker voelt en de bonus zou zomaar kunnen zijn dat je gaat afvallen.
Hoe je dat laatste doet, beschrijf ik uitgebreid in het proefschrift.
Maak het eenvoudig om van te genieten!


Recept voor Dadeltaart met appel en noten
Ingrediënten:
150 gr. volkoren speltmeel
40 gr. griesmeel
60 gr. tarwemeel
15 gr. havermout
35 gr. honing
1 ei
125 gr. roomboter
1 snuf zout
2 tl. kaneel
Voor de vulling:
75 gr. gemengde noten
50 gr. rozijnen
125 gr. dadels (medjouldadels)
350 gr. appels (schoon gewicht, goudreinet of jonagold)
Beetje kaneel.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en laat het draaien tot een goed samenhangend deeg.
Met de hand kneden kan ook.)
Snipper de appel erg fijn en verwarm deze kort in een pannetje, zodat het net iets zachter wordt.
Voorkom dat het moes wordt.
Hak de noten grof.
Ontpit de dadels en knip ze met een schaar in kleine stukjes.
Meng de kaneel, rozijnen, dadels, noten en warme appels door elkaar.
Verdeel het deeg over de bodem en randen van een vorm van ongeveer 24 cm. doorsnede.
Giet de vulling erin.
Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven.
Bak de taart in 35-40 gaar.
Laat hem helemaal afkoelen.
Serveer evt. met een royale schep griekse yoghurt.
Geniet ervan!
©Maak het met Marieke
ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!
Let op: voer de code in én klik op toepassen!
*geldig op alle orders va. €29,50

Opgelet: Deze dadeltaart is nu verkrijgbaar in het set receptkaarten.
Dit set bestaat uit drie populaire bakrecepten van de site. Dadeltaart, aardbeienkruimeltaart en banaan-havermoutmuffins. Zonder geraffineerde suikers. De A5 kaarten hebben voorop een illustratie. Exclusief getekend. Achter vind je de recept-beschrijving. Deze recepten staan in geen van beide kookboeken. Hebbeding!