Tartelettes met passievruchtenroom

Fris lentetaartje met vers fruit

Nadat we de food-fotoshoot gemaakt hadden voor het proefschrift, bleven er passievruchten over. Ik verwerkte ze in de room voor deze tartelettes, het is een verrassende aanrader.
Met mangoblokjes erbovenop et voilà; een echt gebakje!
En het leuke is: ze zijn zo gemaakt.
Wel meteen opeten, maar dat zal geen probleem zijn.

Recept tartelettes met passievruchtenroom

Voor 6 gebakjes

Ingrediënten:

6 plakjes bevroren bladerdeeg (roombotervariant van Koopmans)
250 ml. slagroom
50 gr. honing
6 passievruchten
250 gr. magere kwark 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Prik gaatjes in het bladerdeeg. 
Neem een tartelette vorm en doe in elke holte een plakje bladerdeeg.
Zet de vorm in het midden van de oven en bak ze in 15-20 lichtbruin en knapperig.
De bodem van de taartjes bolt een beetje op, druk dat met een vork een beetje naar beneden als ze uit de oven komen.

Voor de vulling:

Snijd de passievruchten open, schep het vruchtvlees eruit en zet even apart in een schaaltje.
Klop met de mixer of in de keukenmachine de slagroom met de honing stijf.
Voeg de kwark en de passievruchtenpulp eraan toe.
Meng even goed maar zo kort mogelijk.
Schil en snijd de mango in blokjes.

Schep in elke Tartelette wat van de room.
Garneer met de mangoblokjes en bestrooi evt. een beetje cacao.
Serveer meteen.

Tips: Je kunt bladerdeeg ook zelf maken, dat is echter een tijdrovend klusje. De roombotervariant van Koopmans is een hele goede vervanger.

*Je kunt de room vervangen voor plantaardige alpro kwark.
* De hoeveelheid room in dit recept is voldoende voor ongeveer 10-12 gebakjes, je kunt het in de koelkast een paar dagen bewaren in een afsluitbaar schaaltje.

©Maak het met Marieke