Ceasarsalade

Deze  gewone botersla is erg lekker, omdat ìe goed gevuld is met extra ingrediënten. Onder andere met mais, kip, komkommer en paprika en tomaat. De structuur van de salade is een fijne afwisseling van knapperig en zacht. Dat voorkomt niet alleen het konijn-gevoel, maar het eet vooral lekker weg. En dat is met een salade als dit precies de bedoeling. Schep gerust een groot bord vol evt. met zelfgemaakte frites, wat gebakken aardappelen of deze lekkere Quiche.

Zo geniet je heerlijk Hollands en simpel!  Oh ja.. check ook de tips onder het recept, zodat je volop kunt variëren.

"Mam... ik ben écht een geit"
Deze uitspraak van een klein neefje is inmiddels een gevleugeld gezegde bij ons. Dat komt zo. Terwijl dit jongetje de dieren op de kinderboerderij boterhammen gaf, werd het arme kind verdrongen door de hongerige geiten. Later die middag vlak voor het avondeten zegt `ie, ondeugend kijkend: "mam, ik ben een geit"
Waarmee hij verduidelijkte dat hij grote trek had.
Dat is pas herkenbaar uitgelegd!
Zeker voor dat soort momenten is onderstaand recept een prima oplossing! 

Trouwens een rauwkostsalade als aanvulling op je warme maaltijd is elke dag een puik idee. Het zet je spijsvertering aan het werk. En je verminderd hiermee ook makkelijk je portie aardappelen, rijst of pasta. Tegelijk geeft zo`n maaltijd lang een rijk verzadigd gevoel.
Om die reden vind je in Maak het met Marieke een hoofdstuk lekkere salades, waarvan de rauwkostrecepten uitstekend geschikt zijn voor dit doel. Zo lekker heb je ze niet eerder gegeten!

Recept ceasarsalade

Voor 4 personen

Ingrediënten:

1 krop sla
1 blikje mais
1 half oud stokbrood of drie oude boterhammen 
1 paprika
1 komkommer
4 hardgekookte eieren
250 gr. gegaarde kipdijfilet
1 appel (geschild)
4 augurken
3 el. amsterdamse uitjes
2 rijpe trostomaten 

ook handig: een mandoline en goede slacentrifuge.

Voor de dressing:
200 ml. volle biologische yoghurt
3 el.  zaanse mayonaise
2 tl. mosterd
1 el. ketchup
1 el. paprikapoeder
1 el. kerriepoeder

Zo maak je het:
Was de sla in ijskoud water en droog het goed in een slacentrifuge.
Snijd de sla fijn en doe het in een royale slakom.
Spoel de mais af onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd het oude stokbrood in dunne plakjes, sprenkel er een beetje olijfolie overheen en laat het drogen in een warme oven of koekenpan.
Bak in deze pan de kipfilet even om en om gaar, laat afkoelen.

Snipper de paprika en voeg toe aan de sla.
Schaaf de komkommer op de mandoline in flinterdunne plakjes.
Pel en snipper drie eieren.
Snijd de kip in kleine blokjes.
Snipper de appel, augurken en zilveruitjes in een hakmolentje.
Voeg alles behalve het brood, toe aan de sla.
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing glad.
Giet de dressing over de sla en schep alles luchtig door elkaar.
Snijd de tomaten en het laatste ei in plakjes en garneer samen met de stokbroodjes de salade ermee.

Lekker met gebakken aardappelen!

Tips:
* Vervang de kip door een uitgelekt blikje tonijn.
* Je kunt ook van oud brood croutons bakken en toevoegen.
* Vervang het blikje mais eens voor een blikje kidneybonen.
* Kies ipv gewone sla ook eens voor krulsla.
* Voeg eens drie ansjovisjes toe, als je durft, voor wat extra pit.


©Maak het met Marieke