GRATIS verzending al vanaf €29,50!

Pilav

Deze zomer leerde ik tijdens onze vakantie in Italië oa. dat de meeste smaakbommetjes bestaan uit weinig ingrediënten. Italianen kunnen dat meesterlijk wat mij betreft. Het is heel ontspannend dat de  lekkerste gerechten zeer eenvoudig zijn. Op dit punt zit ik met de Italianen volledig op één lijn.

Pilav
Deze pilav is daar een voorbeeld van.
Het recept ervoor heb ik jaren geleden een keertje gemaakt. Maar was in de vergeethoek terecht gekomen. Tot vandaag.

Want dit leent zich uitstekend om te genieten van de nazomer. Door de verse perziken. Maar stiekem heeft het ook iets weg van verwarmend comfortfood. Serveer het met zilvervliesrijst. Of met tagliatelle, als de rijst op is. Dat laatste overkwam mij gisteren. Met verdeelde meningen over wat het lekkerst erbij is tot gevolg... 

Recept pilav

Voor 4-6 personen
Ingrediënten:

800 gr. uien
6  grote rijpe perziken (geen wilde)
4 teentjes knoflook
30 gr. sambal
100 gr. ketjap 
100 gr. water
500 gr. kippedijen
1blikje tomatenpuree (70 gr.)

zilvervliesrijst of tagliatelle voor erbij.

Zo maak je het:

Verwarm een royale scheut olijfolie in een braadpan.
Knijp met een pers de teentjes knoflook uit in de olie, en bak dit aan tot het begint te kleuren.
Knip de kippedijen in blokjes en bak even mee.
Schil en snijd de uien in dunne ringen. 
Voeg de uien toe aan de pan en laat ze langzaam bruin bakken.
Schil en snijd ondertussen de perziken in middelgrote blokjes.
Voeg nu de sambal, ketjap, water, tomatenpuree en perziken toe aan de pan.
Zet de hittebron helemaal laag. 
En laat de pilav 20 min. smoren met het deksel op de pan. 
Kook meteen de rijst of de tagliatelle gaar.

 

Tips: *gebakken knoflook voorkomt de vieze nasmaak achter in je mond, en is erg gezond. Maar weglaten kan ook.
*uien zijn zeer gezond en betaalbaar. Geef ze even de tijd om te garen in dit recept, voor een optimaal resultaat.
* Je kunt de uien vervangen voor paprika en courgette, neem dan hetzelfde gewicht als aangegeven. Voeg deze groenten pas op het laatst toe. Let op: Hierdoor verandert wel het karakter van het recept.
*lezers die dit recept lekker vinden (en dat zijn er heeel veel!) houden ook van de witlof met nectarine uit Maak het met Marieke
En genieten net zo van de bonenstoof uit het Proefschrift.

 

©Maak het met Marieke

 

Beide boeken zijn op voorraad en exclusief hier te bestellen.
Let op: klik na het invoeren van de code op toepassen.

ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!

*geldig op alle orders va. €29,50. 

 


«   »