Deze smaken van zoete nectarine, de stevige biet en de nieuwe haring verrassen je ongetwijfeld. Maarre…. geen liefhebber van vis? Maak dit recept met gerookte kipfilet, geitenkaas of feta!
Het is verbazend lekker, omdat structuur en smaak matchen met elkaar!
De nieuwe haring maakt het helemaal af en zou er zomaar voor kunnen zorgen dat dit recept een blijvertje wordt bij jou thuis.
Tja, vers en zelfgemaakt daar maak ik graag iedereen enthousiast voor.
Want echt mensen, dat is gewoon het allerlekkerst!
Je bent uitgedaagd om met dit recept aan de slag te gaan.
Aan de slag met deze salade
Recept voor bietensalade met haring.
Ingrediënten:
4 zelf gegaarde zomerbietjes
3 augurken
1 rode ui
1 rode paprika
3 nectarines
3 nieuwe haringen (of makreel, gerookte kipfilet, feta, mozzarella)
3 takjes selderij of peterselie (uit je kweekbak) ter garnering
Voor de dressing:
2 eetl olijfolie
2 eetl. azijn
versgemalen peper
Zo maak je het:
Stoom of kook de bietjes gaar met schil en al. Laat ze afkoelen en pel de schil eraf.
Schaaf de rode ui zo dun mogelijk.
Snipper de paprika en de augurken.
Snijd de bietjes, nectarine en haring in blokjes.
Schep alles in een schaal door elkaar, giet de dressing erover en maal er wat peper over.
Garneer met de takjes selderij/peterselie.
Geniet ervan!
©Maak het met Marieke
Tip:
*Kook meteen een volle pan rode bieten, je kunt ze gegaard en afgekoeld prima een aantal dagen bewaren in de koelkast.
*Zo heb je meteen genoeg voor de frambrownie`s!
Het allerlekkerste recept hiervoor vind je in Maak het met Marieke op blz. 30
Boordevol power en zonder geraffineerde suikers.