Pasta uit de oven met boontjes en taugé

 

Deze pasta met o.a. kip, boontjes en taugé is ook prima vooraf klaar te maken. Dat is ideaal als je te maken hebt met bijvoorbeeld laatkomers, zwem-, muziekles. Nog een voordeel is dat ìe boordevol groenten zit. 


Behalve dat komt ook niet zo krap met de ingrediënten.
Zo kun je bijvoorbeeld best meer taugé toevoegen als je dat lekker vindt.
Een handje extra boontjes is ook prima.
Of leg extra een takje trostomaatjes bovenop, vlak voor het in de oven gaat. Als je het gezonder wilt, kies dan voor volkoren pasta en in plaats van geraspte kaas mozzarella.

Recept voor pasta met boontjes en taugé uit de oven

(4 tot 6 personen)

Ingrediënten:

4 teentjes knofook
500 g kipfilet (kippedijen)
500 g sperziebonen
2 rode paprika`s
250 g champignons (kastanjechampignons zijn lekkerder)
250 g taugé
2 uien
500 ml tomatenpassata
een draai zeezout en peper naar smaak
1/2 tl chilipoeder
2 tl uienpoeder
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
150 g Farfalle of penne
150 g geraspte kaas of een bolletje mozzarella


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pers de teentjes knoflook uit.
Verwarm in een pan een scheut olijfolie en gaar hierin de geperste knoflook.
Snijd of knip de kip in blokjes en voeg toe en schep even goed om.
Voeg nu alle kruiden toe.
Maak de boontjes schoon en snijd of knip ze in hele kleine stukjes en voeg toe aan de kip. (kook ze eerst heel even gaar als je houdt van zachte boontjes.)
Snipper de uien en de paprika`s en voeg toe aan de pan.
Giet de passata van Mutti erbij.
Laat het even smoren met het deksel op de pan op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de champignons in plakjes en voeg dat samen met de taugé toe aan het groentemengsel in de pan.
Roer even goed door.

Schep de pasta erbij.
Vet een ovenschaal in met boter.
Schep het pastamengsel in de ovenschaal.
Verdeel de geraspte kaas (of een bolletje mozzarella in plakjes) erover en zet de schaal in het midden van de oven op een rooster.
Gaar ongeveer 20 min.

Lekker met een groene salade.

Tips: 

* Van uienpoeder dacht ik lange tijd dat het geen voordelen had. Het is echter verrassend hoeveel extra smaak het oplevert. De moeite waard om in huis te hebben!

* Knoflook levert heel veel extra smaak en voedingswaarde. Door de knoflook eerst in de olie te garen voorkom je de nasmaak ervan.


©Maak het met Marieke