Italiaanse stoof

Hoe een snel vakantiegerecht een topper werd

Stresa, Lago Maggiore augustus 2021.
Langer dan we van plan waren bleven we aan het meer. Echter ondanks het late tijdstip kookten we toch thuis. Aangezien ik `s morgens verse hamburgers in de koelkast had gelegd. Die dag ontstond er een nieuw recept.
Zomaar.
Deze fantastische Italiaanse stoof. 
Vermoedelijk aangestoken door alle indrukken van die dag....
De geuren op de markt en de restaurants, de smaken, de verse ingrediënten; alles was één groot feest van herkenning terwijl ik er voor de eerste keer was... 
Daar begrijpen ze wat bij de kern blijven aan meerwaarde oplevert. Namelijk een bord bomvol smaak!

 

Zomers, puur, vers en bomvol smaak 

Terwijl de wasmachine druk doende was met onze handdoeken, we en passant de koeltas leegmaakten, pubers stonden te fluiten onder de douche en we met onze slippers over een zanderige vloer knisperden, deed ik zomaar wat in de pannen. In de koelkast vond ik verse groenten. De allervriendelijkste verhuurster had de hele kruidenkast tot gebruik aangeboden. Het kastje hing boven het oude gasfornuis en was de snelste weg naar gemak deze avond.
Wat een feest om te koken in Italië. 
Daar kennen ze het geheim van less is more, wij genoten ervan.
En vandaag ontdek jij het ook. 
Geniet van het volgende recept.


Recept italiaanse stoof

 

Voor vier volwassenen of 6 personen als er kinderen mee-eten.

Ingrediënten: 

 
4 runderhamburgers  (vers zonder toevoegingen.)
2 uien
2 courgettes
2 rode paprika`s
4 teentjes knoflook
olijfolie
2 el. Rozemarijn en tijm gedroogd
zeezout en peper
1 Fles Mutti passata 700 ml.   (bij AH of andere tomatenpassata maar liever niet...)

Voor erbij:
200 gr. Zilvervliesrijst
 

Zo maak je het:


Breng in een ruime pan water en de zilvervliesrijst aan de kook. 
Draai de hittebron laag en laat garen.

 

Voor de stoof
Verhit een scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem.
Pers de knoflookteentjes uit en bak in de olie tot ze lichtbruin kleuren.
Snijd of knip de hamburgers in kleine blokjes en voeg toe.
Snipper de uien en voeg toe, laat even meebakken tot ze lichtbruin kleuren.
Snijd de paprika en de courgettes in blokjes en voeg toe.
Voeg de kruiden toe en zeezout en peper naar smaak.
Voeg de mutti passata erbij.
Draai de hittebron laag.
Laat ongeveer 5-7 minuten zachtjes pruttelen en serveer met de rijst.

 

In Italië aten we er frietjes bij, want het was vakantie...

Tips 
De paprika en de courgettes snijd ik voor dit recept niet in een hakmolentje, het smaakt beter wanneer het iets grover blijft.
Laat de knoflook en de uien niet verbranden, dan worden alle smaken bitter.

 

©Maak het met Marieke