Macaroni

Wat is het geheim van een lekkere macaroni? Dit zijn de belangrijkste twee. Als eerste: het krokant uitgebakken gehakt. Aangezien dat de structuur van je macaroni bepaalt. Neem daarom de tijd om dit goed uit te bakken. Het tweede geheim is de saus niet laten sudderen, snel werken dus. Dat betekent dat je de tomatenpuree en de paprika slechts kort verwarmt. Zo komt er weinig vocht vrij, waardoor de macaroni niet kleffig wordt.

Zodra je deze weetjes toepast, is je macaroni constanter en lekkerder. Om die reden deel ik onderstaand recept enthousiast. 

 

Recept macaroni

Macaroni voor 4-6 personen.

Ingrediënten:

250 gr. Spelt macaroni van Honig (die is erg lekker, maar andere kan natuurlijk ook)
500 gr. rundgehakt
4 el. paprikapoeder
2 snufjes chilipoeder (deze niet weglaten, anders is het te smakeloos)
Zeezout ongeveer een theelepel
4 el. gedroogde italiaanse kruiden
Een draai versgemalen peper
4 teentjes knoflook
4 uien
4 blikjes tomatenpuree (totaal 280 gr.)
3 paprika`s

Zo maak je het:

Bak het gehakt rul in z`n eigen vet. Dit gaat het beste in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur.
Laat al het vocht verdampen, maar zorg ervoor dat het niet aanbakt.
Voeg alle kruiden en de uitgeperste tenen knoflook toe, laat deze meebakken.
Snipper de uien heel fijn, voeg deze toe als het gehakt knapperig is.
Bak ongeveer 10 min mee, zodat ze goed garen.
Snipper de paprika` s
Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voeg de paprika` s en de tomatenpuree toe, warm nog 5 min. door.
Voeg de macaroni toe en serveer meteen.

Lekker met augurkjes, zilveruitjes en geschaafde komkommer!

Geniet ervan!

 

©Maak het met Marieke