
De fluweelzachte Mango maakt dit toetje onweerstaanbaar lekker!
Dit glutenvrije dessert lijkt op fluweelzacht mangosorbetijs en is in je blender te maken, zonder dat het daarna in de diepvries hoeft. Sterker nog je loopt het risico dat het de vriezer helemaal niet haalt. Na het succes van de koninklijke oranjetaart vieren we nu bevrijdingsdag ook feestelijk, dit jaar met een heerlijk toetje. Deze mango-semifreddo heeft een romige topping van hangop. Natuurlijk zuiver erbij gekozen om Hollands glorie te accentueren.
Alle gekheid op de vlaggenstok, we steken de handen uit de mouwen. Om het maar gewoon Nederlands te houden!

Wist je trouwens dat hangop heel makkelijk te maken is? Voor mij was deze ontdekking in ieder geval een eyeopener. Je gebruikt niet eens een mixer. Sinds ik dat weet maak ik hangop ook graag als er een mixer ontbreekt op de vakantiestek. Daarnaast is in het buitenland slagroom vaak lastig verkrijgbaar. Echter hangop maken van fromage blanc gaat perfect. En doet het uitstekend als room bijvoorbeeld op de tarte abricot!! Echt hoor, zelf getest. Maar wachten op vakantie hoeft niet. Want thuis op Hollandse bodem is een punt appeltaart met een dikke klodder hangop verleidelijk lekker. En vergeet niet het laagjesdessert uit het boek met hangop en appelcompote! Met slechts een simpel pak yoghurt, een brandschone theedoek, kom en zeef maak je het al.
Wil je liever dit dessert lactosevrij maken? Laat de hangop dan weg. Of kies voor plantaardige zuivel.
Wanneer je juist houdt van iets romiger ijs, meng de hangop in dat geval gewoon door de semifreddo in de blender.

Recept Oranje semifreddo
Voor 8 personen.
Ingrediënten:
Voor de hangop:
1L volle biologische yoghurt
50 gr. honing
Voor de semifreddo
1 rijpe mango
3 perssinaasappelen
2 tl. kaneel
500 gr. bevroren mango (Diepvrieszak AH of Lidl)
50 gr. honing
ook nodig: Blender of staafmixer, zeef, theedoek en kom.
Zo maak je het:
Maak de schone theedoek nat en wring hem goed uit.
Bekleed de zeef ermee, zet de zeef op een passende kom zodat het uitlekvocht kan worden opgevangen.
Giet het pak yoghurt helemaal leeg in de theedoek en vouw de flappen over de yoghurt heen.
Zet de zeef met kom acht uren in de koelkast om uit te laten lekken.
Kieper de hangop uit de theedoek in een schaal en meng de honing erdoorheen.
Klaar is je hangop!
De semifreddo:
Pers de sinaasappelen uit en vang het sap op.
Schil en snijd de mango in kleine blokjes.
Doe de mango, sinaasappelsap, kaneel en honing in de kom van de blender.
Pureer glad.
Als je met een staafmixer werkt doe het dan in een hoge kom en pureer.
Voeg terwijl de machine draait, de blokjes bevroren mango in delen eraan toe.
Laat de machine even pulseren.
De machine zal met alles erin iets zwaarder draaien, voeg evt. wat water er aan toe om de boel in beweging te houden, maar maak het niet te dun. Anders is het straks een smoothie.
Schep de half bevroren ijs-puree in glaasjes of mooie dessertschaaltjes.
Garneer met een schep hangop of spuit er een toef op met een spuitzak.
©Maak het met Marieke
Wist je dat het Proefschrift verkrijgbaar is? In deze aanvulling op het boek ontdek je niet alleen hoe puur eten positief werkt, maar ook veel tips, recepten en vooral de vrijheid van lekker gewoon.
ACTIE: met code ZOMER* is de verzending gratis!
*geldig op alle orders va. €29,50.