Welkom! 

 

Heb je dat ook?
Je houdt van lekker eten. Tegelijk vind je balans belangrijk.

Gezonder eten lekkerder
Hier vind je  recepten die dit makkelijker maken!
Het splinternieuwe kookboek Huisgemaakt met Marieke is nét uit en is exclusief hier verkrijgbaar.

 

Wow! 1096 exemplaren verkocht in slechts 2 maanden!!

 


Creëert bewust eetgeluk


       Exclusief hier te bestellen.

  • Op werkdagen voor 16.00 uur besteld = direct verzonden.
  • Orders va. € 39,- worden gratis verstuurd.
  • Huisgemaakt met Marieke is royaal op voorraad.

 

Blogs

Vla met rozijnen en peer

Vla met rozijnen en peerDit warme, comfortabele wintertoetje is heerlijk van smaak! De vla heeft een zachte romige structuur. En is niet mierzoet. De vulling van rozijnen en sappige peer zorgt voor een compleet palet aan structuur en smaak. Bovendien is deze snel gemaakt met herkenbare ingrediënten. Een comfortabel en knus toetje na de maaltijd. Ja echt. Maar het mag natuurlijk ook na een stevige winterwandeling.Gewoon onder een dekentje op de bank.Dat vooruitzicht doet je toch watertanden jongens?Zo ergens aan het einde van de middag.Tijdens het uitlaten van de hond, het ophalen van je (klein)kind, of als je naar huis fietst door de kou. Het recept voor deze vla is namelijk heel geschikt om al eerder op de dag te maken. Om het vervolgens in de hooimadam of ecostoof lekker warm te houden. Koude vlaGriezel je daarentegen bij de gedachte aan warme pap?Dat los je simpelweg op door de vla te laten afkoelen.  En gewoon koud te serveren. Wel even de schaal afdekken met een bord of huishoudfolie, anders vormt zich een vel wat je alsnog doet griezelen. Peer met of zonder schil?Trouwens het testpanel hier thuis was nogal verdeeld over het geval dat de blokjes peer ongeschild erin zaten...Mijn motivatie hiervoor zit èm in het feit dat de schil niet alleen extra vezels levert, maar ook iets meer bite. Dat is beter voor de spijsvertering. Afijn... die voordelen zag niet iedereen hier. Probeer maar wat jullie lekker vinden.

Lees meer »

Vla met rozijnen en peer

Vla met rozijnen en peerDit warme, comfortabele wintertoetje is heerlijk van smaak! De vla heeft een zachte romige structuur. En is niet mierzoet. De vulling van rozijnen en sappige peer zorgt voor een compleet palet aan structuur en smaak. Bovendien is deze snel gemaakt met herkenbare ingrediënten. Een comfortabel en knus toetje na de maaltijd. Ja echt. Maar het mag natuurlijk ook na een stevige winterwandeling.Gewoon onder een dekentje op de bank.Dat vooruitzicht doet je toch watertanden jongens?Zo ergens aan het einde van de middag.Tijdens het uitlaten van de hond, het ophalen van je (klein)kind, of als je naar huis fietst door de kou. Het recept voor deze vla is namelijk heel geschikt om al eerder op de dag te maken. Om het vervolgens in de hooimadam of ecostoof lekker warm te houden. Koude vlaGriezel je daarentegen bij de gedachte aan warme pap?Dat los je simpelweg op door de vla te laten afkoelen.  En gewoon koud te serveren. Wel even de schaal afdekken met een bord of huishoudfolie, anders vormt zich een vel wat je alsnog doet griezelen. Peer met of zonder schil?Trouwens het testpanel hier thuis was nogal verdeeld over het geval dat de blokjes peer ongeschild erin zaten...Mijn motivatie hiervoor zit èm in het feit dat de schil niet alleen extra vezels levert, maar ook iets meer bite. Dat is beter voor de spijsvertering. Afijn... die voordelen zag niet iedereen hier. Probeer maar wat jullie lekker vinden.

Lees meer »

Worteltaart met sinaasappel en chocolade

Deze worteltaart is smeuïg, kruidig en zit boordevol goede voedingstoffen. Door de topping van roomkaas, sinaasappel en chocolade ben je voor je gevoel op een feestje beland. Terwijl het een zeer betaalbaar taartje is. Want roomboter ontbreekt en de hoeveelheid eieren overdrijven we niet. Bovendien geniet je extra als je weet dat deze taart geen schuldgevoel oplevert. Sterker nog; de aandrang om nog een stukje en nog ééntje dan...te snaaien overkomt je bij deze zeker niet. En dat komt goed uit.

Lees meer »

Ontbijt met havermout, appel en pindakaas

Dit ontbijt lijkt net warme appeltaart! En die verrassende associatie creëer je eenvoudig door het recept precies te volgen. Je ontdekt dan dat het in laagjes in je schaaltje gaat. En dat is het geheim van deze smaakbeleving. Gelukkig is het tegelijk megagezond. Ongelooflijk toch?! Dat kunnen we wel gebruiken zo net na de vakantie. Je weet wel. Als het dagelijks ritme weer even voelt als een strak harnas. Wennen is dat. Dat maakt goed en lekker eten extra belangrijk. Zonder dat het maar een snippertje nadeel heeft voor je energiepeil. En snaaimomenten voorkomt. Kan dat samengaan? Yep! Daar is dit recept een perfect voorbeeld van. Net als alle andere ontbijtrecepten uit beide boeken!

Lees meer »

Ontbijt met havermout, appel en pindakaas

Dit ontbijt lijkt net warme appeltaart! En die verrassende associatie creëer je eenvoudig door het recept precies te volgen. Je ontdekt dan dat het in laagjes in je schaaltje gaat. En dat is het geheim van deze smaakbeleving. Gelukkig is het tegelijk megagezond. Ongelooflijk toch?! Dat kunnen we wel gebruiken zo net na de vakantie. Je weet wel. Als het dagelijks ritme weer even voelt als een strak harnas. Wennen is dat. Dat maakt goed en lekker eten extra belangrijk. Zonder dat het maar een snippertje nadeel heeft voor je energiepeil. En snaaimomenten voorkomt. Kan dat samengaan? Yep! Daar is dit recept een perfect voorbeeld van. Net als alle andere ontbijtrecepten uit beide boeken!

Lees meer »

Media