Welkom! 

 

Heb je dat ook?
Je houdt van lekker eten. Tegelijk vind je balans belangrijk.

Gezonder eten lekkerder
Hier vind je  recepten die dit makkelijker maken!
Het splinternieuwe kookboek Huisgemaakt met Marieke is nét uit en is exclusief hier verkrijgbaar.

 

Wow! 1096 exemplaren verkocht in slechts 2 maanden!!

 


Creëert bewust eetgeluk


       Exclusief hier te bestellen.

  • Op werkdagen voor 16.00 uur besteld = direct verzonden.
  • Orders va. € 39,- worden gratis verstuurd.
  • Huisgemaakt met Marieke is royaal op voorraad.

 

Blogs

Pruimentrifle met hazelnoten

Deze combinatie van de frisse pruimencompote, met romige hangop en knapperige honing-hazelnoten is onweerstaanbaar lekker! Hoewel de vakantie achter ons ligt, houden we de zomer zo lang mogelijk vast. Tegelijk blijven we lekker in balans! Bijvoorbeeld met dit dessert waarin je volop geniet van de oogst als pruimen en noten. Om dit toetje te maken heb je geen oven nodig. Dat maakt het een leuk recept als je wat minder tijd hebt.

Lees meer »

Appel-kokostaartje

Dit appel-kokostaartje heeft een verrassend bros-knapperig koeklaagje met een zachte vulling van appel en rozijnen. Het vleugje kruidige kaneel geeft het de klassieke smaak. Knus en heerlijk vertrouwd. Dit past perfect bij het kleedje op de bank, kaarsje aan en een mooi boek! 

Lees meer »

Oude Wijvenkoek

Deze oude wijvenkoek maak je zonder geraffineerde suiker en is kostelijk smeuïg! Voor het geval je nu dreigt af te haken: de smaak van de koek is zoet, herkenbaar en kruidig. Dat komt door de stroop en de honing. De combinatie aan kruiden geven deze koek precies het juiste evenwicht. Bovendien zet je hem binnen een kwartier in de oven.

Lees meer »

Ceasarsalade

Deze  gewone botersla is erg lekker, omdat ìe goed gevuld is met extra ingrediënten. Onder andere met mais, kip, komkommer en paprika en tomaat. De structuur van de salade is een fijne afwisseling van knapperig en zacht. Dat voorkomt niet alleen het konijn-gevoel, maar het eet vooral lekker weg. En dat is met een salade als dit precies de bedoeling. Schep gerust een groot bord vol evt. met zelfgemaakte frites, wat gebakken aardappelen of deze lekkere Quiche.Zo geniet je heerlijk Hollands en simpel!  Oh ja.. check ook de tips onder het recept, zodat je volop kunt variëren.

Lees meer »

Pilav

Tijdens onze vakantie in Italië leerde ik oa. dat echte smaakbommetjes bestaan uit weinig ingrediënten. Italianen beheersen die kunst meesterlijk wat mij betreft. Het is een ontspannende wetenschap dat de lekkerste gerechten zeer eenvoudig zijn qua (hoeveelheid) ingrediënten. Op dit punt zit ik met de Italianen volledig op één lijn.PilavDeze pilav is daar een voorbeeld van.Het recept ervoor heb ik jaren geleden een keertje gemaakt. Maar was in de vergeethoek terecht gekomen. Tot vandaag.

Lees meer »

Media