Welkom! 

Heb je dat ook?
Je houdt van lekker eten. Tegelijk vind je balans belangrijk.


Gezonder eten lekkerder

Hier vind je  recepten die dit makkelijker maken!
Zowel het kookboek Maak het met Marieke, Huisgemaakt met Marieke als het proefschrift zijn exclusief hier verkrijgbaar.

 

De kookboeken Huisgemaakt met Marieke, het Proefschrift en de nieuwe uitgave Maak het met Marieke hebben onderling geen overlap; elk recept is uniek.

Uiteraard wel allemaal in de gezellige, herkenbare stijl van Maak het met Marieke, dus een complete serie is het leukst!

 


Creëert bewust eetgeluk


       Exclusief hier te bestellen.

  • Orders va. € 39,- worden gratis verstuurd.
  • Jouw order wordt direct verzonden.

 

Blogs

Pestoboontjes met kip en tagliatelle

Zomer! Dat is buiten leven en buiten eten. Daarbij horen makkelijke maaltijden. Dit recept is er een voorbeeld van. Verse sperzieboontjes, blokjes kip met een pittige touch van rode pesto en de romige structuur van zuivelspread. Lekker op een bedje van tagliatelle.Dat staat letterlijk in een handomdraai op tafel.  Gewoon zonder pakjes en zakjes.AnsjovisHet smaakgeheim hierin zit in oa. in de toegevoegde ansjovisjes. Echt? ja echt.Ansjovis smaakt niet vissig als je er goed mee omgaat.Het wordt door de niet-visliefhebbers hier thuis, zelfs niet eens herkent als vis... dat wil je.Waarom gebruik ik dit hierin?Je kent vast het smaakeffect van uitgebakken spekblokjes. Het knapperige, zoutige in combinatie met de vettige structuur ervan wordt door veel mensen als lekker ervaren. Voor je lijf is het helaas niet gezond.Dus zocht ik naar een goed alternatief.En ik denk dat dit het zou kunnen zijn. De combi van de zoutige visjes en de kipblokjes samen geven een ongelooflijke smaakboost.Probeer maar.In de supermarkt vind je ze in het schap van de blikjes vis, in glazen potjes. Het zijn zeer kleine visjes in een laagje olie. Die olie is zeer smakelijk en dus erg geschikt om bijvoorbeeld de kip in te bakken.Gevalletje niks weggooien op de koop toe.

Lees meer »

Omklaptaart met sinaasappel en aardbeien

Omklaptaart Deze knapperige haver-amandelbodem heeft een vulling van sinaasappel en aardbeien. Fris en kostelijk zomers! Serveer gerust een royale punt.Want deze taart zit boordevol vezels en gezonde vetten.Is vrij van geraffineerde suikers.En zonder gluten.Ongelooflijk lekker met een klodder hangop en een bakkie koffie.

Lees meer »

Media