Lentesalade met makreel en sinaasappel
Soms is een ongedachte combinatie van ingrediënten zo lekker dat het bijna ongeloofwaardig is. Deze salade is daar een voorbeeld van.Nadat ik op de markt zo`n heerlijke gestoomde makreel kocht, in de koelkast sinaasappels en een halve spitskool vond, was dit nieuwe idee plotseling een recept.Lenteachtig.Verrassend.Lekkerrrr...Waarom uitproberen?Terwijl je dit leest denk je wellicht: dit zou ik zelf nooit zo doen...Die gedachte is begrijpelijk. Tegelijk daag ik je uit om deze te maken en jezelf te verrassen. Want ik fluister je nu alvast in: je weet niet wat je proeft. De combinatie van de knapperige spitskool, blokjes komkommer met de zilte makreel en de sappige sinaasappel is echt fenomenaal!Voeg er evt. nog een handje verse peterselie aan toe.ServeersuggestiesServeer met de aardappelcroqs uit Huisgemaakt met Marieke.Of met verse frietjes. Of als lunch.Of op het buffet als je een feestje hebt.