Welkom! 

 

Heb je dat ook?
Je houdt van lekker eten. Tegelijk vind je balans belangrijk.

Gezonder eten lekkerder
Hier vind je  recepten die dit makkelijker maken!
Het splinternieuwe kookboek Huisgemaakt met Marieke is nét uit en is exclusief hier verkrijgbaar.

 

Wow! 1096 exemplaren verkocht in slechts 2 maanden!!

 


Creëert bewust eetgeluk


       Exclusief hier te bestellen.

  • Op werkdagen voor 16.00 uur besteld = direct verzonden.
  • Orders va. € 39,- worden gratis verstuurd.
  • Huisgemaakt met Marieke is royaal op voorraad.

 

Blogs

Pizza

Bijna vakantie! Breng Italië alvast wat dichter bij met deze pizza. Het recept blinkt uit in eenvoud. Daar zijn ze in Italië meester in.De vulling bestaat zowel uit makreel als kip. Je kunt dat op eenvoudige manier doen door de deegbodem alvast een inkeping te geven ergens in het midden. En aan de linker en rechterkant ervan de vis en kip te verdelen. Dit werkt fantastisch, want zo heb je geen dubbel werk en is er aan tafel voor elk wat wils.

Lees meer »

Zo maak je lemoncurd

Lemoncurd maak je gewoon zelfDit recept staat op blz. 254 van Maak het met Marieke.Het is behalve een frisse smaakmaker een heerlijk basisproduct waarmee je veel kanten op kan. Denk bijvoorbeeld aan taartvulling, een klodder op een plakje versgebakken cake of scone...Het goedje heeft een fris-zure smaak in een dikke vla-achtige structuur. Het combineert dan ook heel goed met een zoete topping van bijvoorbeeld aardbeien of jam.Lemoncurd is in een afsluitbare pot wekenlang houdbaar, mits bewaard in de koelkast. Maar ik durf te garanderen dat het zover niet komt met deze variant.VideoIn tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit recept weinig werk. bekijk onderstaande video en ga daarna zelfverzekerd aan de slag!

Lees meer »

Banaanpancakes

Als je op zoek bent naar iets lekkers zonder al te veel moeite, dan zijn deze pancakes heerlijk. Het recept is eenvoudig. Met ingrediënten als banaan en havermout boordevol smaak en voedingsstoffen. En deze pancakes zijn zo lekker dat je ze ongetwijfeld binnenkort weer wilt eten.Dat gezond zo lekker is; is ongelooflijk!OPGELET: Dit recept staat in het uitverkochte kookboek Maak het met Marieke. Maar is nu goed nieuws! Dit boek komt naar verwachting in november 2024 opnieuw uit. In deze herziene uitgave zal ook dit recept worden opgenomen. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en volg ons via FB en Instagram.

Lees meer »

Italiaanse stoof

Stresa, Lago Maggiore augustus 2021.Langer dan we van plan waren bleven we aan het meer. Echter ondanks het late tijdstip kookten we toch thuis. Aangezien ik `s morgens verse hamburgers in de koelkast had gelegd. Die dag ontstond er een nieuw recept. Zomaar. Deze fantastische Italiaanse stoof. Vermoedelijk aangestoken door alle indrukken van die dag....De geuren op de markt en de restaurants, de smaken, de verse ingrediënten; alles was één groot feest van herkenning terwijl ik er voor de eerste keer was... Daar begrijpen ze wat bij de kern blijven aan meerwaarde oplevert. Namelijk een bord bomvol smaak!

Lees meer »

Rogge-kaneelbol

Deze rogge-kaneelbol is een kruising tussen koek en brood. Kruidig, mals en met een knapperige korst.Deze lekkere bol is fantastisch als feestelijk (vakantie) ontbijtje, brunch, of gewoon bij een bakkie koffie.Lekker met een lik roomboter en appelstroop.Aangezien er massaal gebakken wordt uit de boeken,  denk ik dat een extra recept als dit blij verwelkomd wordt. Want deze aanvulling past in de categorie brood en recepten als ontbijtkoek en oude wijvenkoek.En die zijn voor velen favoriet.  

Lees meer »

Media