Ovenschotel met wortel, paprika en meer.

Dat deze ovenschotel zo verrassend lekker is verwacht je niet! De ingrediënten zijn simpel. Namelijk een optelsom van wortelen, paprika, champignons en nog wat. Iets waarvoor ze hier thuis bij de gekookte versie zeker hun neus ophalen.... Maar op deze manier is alles verrassend lekkerder.

Hoe halveer jij de prijs van rundgehakt?
Dit is ook een reden om het recept te maken. Want je hebt slechts de helft van een gemiddelde hoeveelheid rundgehakt nodig. Dat is dus voordeliger.
Het andere deel wordt onopvallend aangevuld met een blikje kidneybonen. En die doen het hierin qua structuur perfect. Als bonus eet je meteen extra vezels en plantaardige eiwitten.
Het is fantastisch om zoveel voordelen met elkaar te combineren.

Herkenbaar, lekker en betaalbaar!

En weet je? Deze stijl tekent al mijn recepten.
Het is er de hoogste tijd voor.
Bestel daarom nu beide boeken en ontdek ze allemaal.
Net als de bijgevoegde praktische tips.

Kies in dit recept voor boswortelen, die hebben een minder taaie vezelstructuur en garen sneller. 
Verder gebruik ik in dit recept minder aardappelen om zuinig te zijn met koolhydraten. Zo geef je jezelf veel ruimte aan de vezels en voedingswaarde van groenten.
Met kruiden kun je naar hartenlust variëren.

recept voor ovenschotel met wortel, paprika en meer.

Voor 4 personen 

Ingrediënten:
250 gr. rundgehakt
4 teentjes knoflook (optioneel)
olijfolie
700 gr. boswortelen
1 courgette (ongeveer 200 gr.)
1 paprika
250 gr. champignons
1 blikje kidneybonen (uitlekgewicht 125 gr.)
3 el. caribbean spice kruiden van Euroma *
1 snuf zout naar smaak
750 gr. gekookte aardappelen (bv. restje uit de koelkast)
1 bol mozzarella*

Zo maak je het:
Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan.
Pers de knoflook uit en bak in de olie. (zo voorkom je de nasmaak.)
Voeg het gehakt toe en bak het knapperig en rul.
Schil en snijd de wortels in dunne plakjes, voeg toe aan het gehaktmengsel en schep goed om.
Leg het deksel half op de pan en zet de hittebron half laag.
Laat de wortelen gaar smoren in ongeveer 10 min.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd ondertussen de paprika, champignons en courgette in blokjes.
Laat de bonen uitlekken in een vergiet na het afspoelen met koud water.
Verkruimel de aardappelen met een stamper, maar laat ze rul.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes.

Voeg de groenten en de kruiden toe aan het wortel-gehaktmengsel in de braadpan. 
Schep dit goed door elkaar en verwarm 2-3 minuten.
Doe alles in een ovenschaal.
Verdeel de aardappelkruimels erop.
Verdeel de plakjes mozzarella eroverheen.
Zet de schaal in het midden van de oven tot de kaas mooi bruin is. Dat duurt ongeveer 20 min.

 

Lekker met appelmoes of stoofpeertjes!

 

Tips: 

* De kruidenmixen van Euroma zijn erg lekker, probeer gerust een ander mengsel als je deze niet in huis hebt. 
* Vind je deze tip te vaag?
Doe dan dit: 1 el. paprikapoeder + 1 el. kerriepoeder + 3 el. italiaanse gedroogde kruiden + 1 snuf chilipeperpoeder + 1 el. zwarte peper.

*Ook Verstegen heeft (in glazen potjes) de zogenaamde wereldblends, ook zonder zout en erg lekker.
* Je kunt de kaas vervangen voor elke andere kaassoort die je lekker vindt. (of op wilt maken.)
*Probeer ook andere ovenschotels met groenten in de oven. Klik op onderstaande buttons voor de recepten.
©Maak het met Marieke