GRATIS verzending al vanaf €29,50!

Feesttaart met kersen en chocolade

Deze laagjestaart heeft een smeuïge amandelbiscuit als basis. Deze  wordt eerst verdeeld in drie cakelagen en daarna opgebouwd met verschillende vullingen. Zowel een kersenvlaaivulling als een roomlaag. De topping van chocolade en rood fruit maakt dit tot een onweerstaanbaar taartje! 

Gezonde taart?
Is deze taart gezond? Nee.
Taart valt nooit in de categorie gezond. Maar mag in 20% van de tijd écht. En voor die momenten maken we taartjes het liefst met betere ingrediënten.
Deze is bijvoorbeeld erg geschikt om feestjes te vieren.... En daar is bij Maak het met Marieke alle reden voor. Je moet weten dat binnen 4 maanden na de lancering van het proefschrift er 1000(!!) exemplaren zijn verkocht.
Daarom nu dit recept.
Vier je het feestje mee? (mag ook in het weekend.)

Nu al 1000 Proefschriften verkocht!
Inmiddels is het proefschrift een allemansvriend. Die ook vaak als cadeau wordt ingezet. Wat natuurlijk heel origineel en exclusief is. Verder is de vormgeving en uitstraling van het proefschrift zeer enthousiast ontvangen. Maar uiteindelijk is de inhoud natuurlijk de reden om het boekje aan te schaffen. Dankzij de vele positieve denkduwtjes erin.
Net als de praktische tips en recepten. 
Dit helpt je balans vinden in eten en bewegen.

Recept laagjestaart

Voor 6-8 personen
ronde springvorm van 20 cm. doorsnede.

Ingrediënten voor het beslag

135 ml. olijfolie
4 eieren
250 gr. volle yoghurt (of volle kwark)
75 gr. amandelmeel
150 gr. speltbloem
8 gr. bakingsoda (of 10 gr. wijnsteenzuurbakpoeder)
1 tl. kaneel
50 gr. honing
50 gr. bruine basterdsuiker (of kokosbloesemsuiker)

Topping:
50 gr. pure chocolade (85%)
1 el. pindakaas (weglaten kan.)
1 el. honing
1 el. kokosolie

Vulling:
250 ml. slagroom
250 gr. mascarpone 
1 blikje kersenvlaaivulling (of een potje rode jam 50% minder suikers)
ongeveer 250 gr. bevroren rood diepvriesfruit

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden heteluchtstand.
Leg een vel bakpapier over de bodem van de springvorm en klem hier de rand omheen, zodat het risico op lekken kleiner wordt.
Doe alle ingrediënten voor het beslag in de mixkom van de keukenmachine of meng met de mixer tot een glad beslag.
Giet het beslag in de vorm en zet in het midden van de oven op een rooster.
Bak de amandelcake in 35 min. gaar.
Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.

Klop voor de vulling de slagroom stijf.
Meng de mascarpone door de slagroom.
Doe dat zo kort mogelijk anders wordt de room dun.
Zet de room in de koelkast tot gebruik.

Snijd de cake horizontaal in drie lagen. 
Verdeel op de eerste cakelaag een beetje room en de helft van de kersenvlaaivulling.
Herhaal deze stap met de tweede cakelaag.
Leg de bovenste laag cake erop en bestrijk de taart rondom met de rest van de room.

Smelt zachtjes alle ingrediënten voor de topping en roer goed door.
Giet de chocolade vanuit het midden over de taart. 

Leg het bevroren fruit erop.
Zet de taart minimaal 2 uren in de koeling, zodat de vulling stevig wordt en de chocoladelaag stolt. (langer koelen mag natuurlijk ook.)

Snijd smalle punten van deze vullende taart.

Tips:
*Glutenvrij bakken? Dat doe je het door de speltbloem te vervangen voor maismeel.
*Zuivelvrij bakken? Gebruik plantaardige kwark ipv. yoghurt, wel een el. citroensap of azijn toevoegen.
* Je kunt ook hangop gebruiken als room.
Kijk hier voor het recept:


Zowel in Maak het met Marieke als in het proefschrift vind je veel recepten zoals dit. Lekker staat altijd voorop. En we investeren daarbij graag in een goede verhouding tussen eiwitten, vetten en suikers. Dat voorkomt al te sterke bloedsuikerpieken. Maar ook een schuldgevoel na het taartjes eten. Kijk dat zou minder feestelijk zijn.
Herkenbaar? Bestel nu beide boeken.

 

Beide boeken zijn op voorraad en exclusief hier te bestellen.

ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!
Let op: klik na het invoeren van de code op toepassen.
*geldig op alle orders va. €29,50. 

 


«   »