Kokoscakejes met bosbessen

Kokoscakejes met bosbessen

Hou je van cakejes? Dan moet je echt deze variant met kokos en bosbessen eens proberen!
Lekker zacht en luchtig, met een heerlijke kokossmaak en  sappige bosbessen erin.

Koekkruiden in de lente

Ik deed er, ondanks de lente, koek,- en speculaaskruiden doorheen, aangezien tijdens het bakken de regen tegen de ruiten sloeg.
Maar vervang dat gerust door kaneel of gemalen anijs.
Net waar je zin in hebt. Of wat er in je voorraadkast te vinden is.
Perfect als ontbijt, tussendoortje of gewoon omdat het kan. Laat je verrassen door de combinatie van smaken en structuren en geniet ervan!

Wist je dit?

Dit recept tekent mijn stijl van bakken. Makkelijk; even roeren, in de oven en klaar is kees. Tegelijk veel voedzamer dan gekochte varianten, wat ook nog eens jouw snaaimomenten beperkt.
Je vindt meer van dit zowel in Huisgemaakt met Marieke als het Proefschrift.

kokoscakejes met bosbessen

voor 12 stuks

Ingrediënten
75 ml olijfolie
150 ml karnemelk
2 eieren
125 ml honing

50 g gemalen kokos
100 g havermout
75 g speltmeel
100 g speltbloem
6 g baking soda
1 snuf zout
2 tl koek,- en speculaaskruiden
175 g bosbessen (vers of diepvries)


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht 170 graden).
Klop in een mixerkom de olijfolie, karnemelk, eieren en honing tot een glad mengsel.
Meng in een andere kom alle droge ingredienten goed door elkaar. 
Voeg toe aan het eimengsel en meng met de (stand)mixer kort tot een egaal beslag. 
Schep hier met een spatel de (bevroren) bosbessen doorheen.
Schep met een sauslepel het besalg in de muffinvorm.
Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven. 
Bak ze gaar in 20-25 minuten.
Controleer dit met een cakeprikker.
Wanneer je de heteluchtfunctie gebruikt, zullen ze sneller gaar zijn.

 

Tips
* Glutenvrij? Vervang het speltmeel/bloem door 100 g amandelmeel en 75 g maismeel.
* Lactosevrij? Vervang de karnemelk voor havermelk + 1 el citroensap.
* Blauwe bessen i.p.v. bosbessen kan ook.
* In dit recept heb ik bakkershoning gebruikt van de Valksche Bijenhof. De donkergekleurde honing heeft een diepe smaak en bestel je bij honingonline.nl 

Deze imker heeft een zeer uitgebreid assortiment honing en andere producten.
* De muffins zijn net gebakken het lekkerst.
* Bewaar ze max. 5 dagen afgedekt in de koelkast, maar breng op kamertemperatuur voor consumptie.
* Invriezen kan ook.

©Maak het met Marieke

Lekker? Probeer deze walnotencakejes ook eens!