Rijstpannetje

Rijstpannetje
Vandaag maken we een heerlijk en voedzaam rijstpannetje met kabeljauw, spinazie en courgette.
Dit zit boordevol smaak en voedingsstoffen en is perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie.
Met zilvervliesrijst, verse groenten en een vleugje mozzarella zet je een kleurrijk en uitgebalanceerd gerecht op tafel.

Makkelijk
Je maakt het heel eenvoudig.
Terwijl de rijst gaart, bak je de uien en champignons tot ze goudbruin zijn.
Voeg de spinazie en courgette toe en een bouillonblokje.
En hup; klaar is Kees.
Roer alles goed door.
Maar niet te lang, zo voorkom je dat de spinazie te nat wordt.

Kabeljauw
Serveer deze kabeljauw met het rijstpannetje en geniet van de heerlijke combinatie van smaken.
Dit recept is ideaal voor zes personen en laat zich makkelijk aanpassen voor grotere of kleinere groepen.
Lekker van genieten!

 

Rijstpannetje

6 personen

Ingrediënten

500 g zilvervliesrijst
olijfolie
2 uien
250 champignons
400 g spinazie (gewassen en gedroogd)
1 courgette (400 g)
peper/zout uit de molen
1 bouillonblokje
1 bolletje mozzarella
500 g kabeljauw

Zo maak je het

Breng de rijst met 2 liter water aan de kook in een ruime pan.
Zet de hittebron laag.
Laat de rijst met het deksel op de pan ongeveer 20 min. garen. Giet de rijst af en zet apart.

Pel en snipper de uien fijn.
Verwarm een braadpan en giet er een scheut olijfolie in.
Bak de uien erin aan tot ze beginnen te geuren.
Snipper de champignons, spinazie en courgette fijn (in de keukenmachine).
Voeg toe aan de uien in de pan en schep om.
Bestrooi met versgemalen peper en zout.
Los het bouillonblokje op in 100 ml water en voeg toe, roer even door.
Zet de hittebron laag.
Snipper het bolletje mozzarella in blokjes en voeg samen met de rijst toe aan de pan.
Roer alles even goed door en verwarm heel kort op laag vuur.
Leg het deksel op de pan.

Bak ondertussen de kabeljauw uit dit recept en serveer samen met het rijstpannetje.

Tips
* Voel je vrij om andere groenten toe te voegen, zoals paprika, gegaarde broccoli of wortelen. 
* Voeg extra smaak toe met kruiden zoals dille, peterselie of tijm. 
* Probeer andere soorten rijst, zoals basmatirijst voor een andere smaak.
* Maak een simpele kruidenboter met knoflook en citroen om over de gebakken kabeljauw te serveren. 
* Maak de rijst en groenten van tevoren klaar en bewaar ze in de koelkast. Dit bespaart tijd op drukke dagen en maakt het makkelijker om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten.
* Strooi wat geroosterde noten of zaden, zoals amandelen of zonnebloempitten erover. 
* Vervang de vis door 500 g kipfilet en voeg dat in blokjes toe bij het bakken van de uien.
©Maak het met Marieke

 

Kijk in mijn kookboeken voor meer inspiratie.

Je vindt volop variaties op dit rijstpannetje met kabeljauw, en heel veel andere smakelijke gerechten die je helpen om gezonder en creatief te koken.
Elk boek zit vol praktische tips en ideeën.
Laat je inspireren en ontdek wat er allemaal mogelijk is!

Bestel de kookboeken!
▼▼