Huisgemaakt met Marieke verkrijgbaar va. 16-11

Glutenvrije minimuffins

Deze lekkere minimuffins zullen je ongetwijfeld verrassen. Aangezien je meestal met glutenvrije recepten moet inleveren op smaak en structuur. Maar deze wél lekkere smeuïge variant, ontstond per abuis hier in de keuken. Namelijk nadat andere ingrediënten ontbraken en ik kokosmeel en glutenvrije havervlokken ervoor in de plaats nam. Tot mijn eigen verbazing waren ze heerlijk!
Daarom nu dit nieuwe glutenvrije recept om uit te proberen. Voor jou!

Glutenvrij
Hoe maak je het glutenvrij? Sinds Maak het met Marieke op de markt is wordt deze vraag regelmatig gesteld. En of de boeken ervoor geschikt zijn? 
In het proefschrift besteed ik veel aandacht aan glutenvrij en de vervangers die je kunt gebruiken. Deze kennis kun je net zo makkelijk gebruiken voor de recepten in Maak het met Marieke.
Zo benut je ook voor glutenvrije recepten beide boeken optimaal.
En dat is precies de bedoeling van jouw aanschaf.

Plantaardige zuivel
Trouwens ook voor het verwisselen van zuivel voor plantaardige soorten vind je informatie in het proefschrift. Maar dat even terzijde.
Uiteraard verandert de samenstelling en de smaak van een recept, zodra je vervangende meelsoorten inzet. Maar als je hebt te dealen met een allergie ben je daar vaak al aan gewend.

Deze minimuffins zijn echt een positieve uitzondering en zullen ongetwijfeld ook door anderen gewaardeerd worden.
Lekker? Probeer ook eens deze jamcookies ter afwisseling.

ACTIE: met code EETGELUK* is de verzending gratis!

*geldig op alle orders va. €29,50. 

Glutenvrije minimuffins

voor 15 mini-muffins

Ingrediënten:

130 gr. glutenvrije havervlokken
60 gr. kokosmeel
1 ei
100 gr. lichtbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
100 gr. roomboter
1 el. yoghurt
4 gr. bakingsoda

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de roomboter.
Meng in de kom  van de keukenmachine alle ingrediënten door elkaar.
Zorg voor een soepel, samenhangend deeg.
Verdeel met twee lepels het deeg in de vormpjes en druk heel goed aan. Anders rollen ze uit elkaar als ze afgekoeld zijn.
Zet de vorm in het midden van de oven op een rooster en bak ze 13 min. 
Laat afkoelen en proef meteen...

Tips: 
*bruine basterdsuiker heeft in dit recept een belangrijke meerwaarde. Je kunt ook donkere basterdsuiker nemen.
* boter is te vervangen voor wajang
* yoghurt voor 1 el. azijn of citroensap
* in een muffinvorm van bijvoorbeeld 8 holtes lukt het ook, vul de vormpjes dan voor ongeveer 1/3.

©Maak het met Marieke


«   »