GRATIS verzending al vanaf €29,50!

Rozijnen-notenkoek

Heerlijk is ìe met power.  Deze Rozijnen-notenkoek zonder geraffineerde suiker.

Dit is zo`n recept wat reuze geschikt is om mee te geven naar school of  werk. Maar ook fantastisch in de picknicktas om vervolgens een stevige bos,-of strandwandeling te maken. Als je het goed doet, is ìe niet knapperig en droog. Maar lekker een beetje chewy; spreek uit als tjiewieehh. Doe ik ook. "Omgevings-gegrinnik" ingecalculeerd.
Verder is het van belang de koek niet te dik te bakken, neem een royale vorm. 

Recept Rozijnen-notenkoek

Ingrediënten:

175 gr. roomboter (zeer zacht)
2 ei
100 gr. honing

droge ingrediënten:
75 gr. gehakte noten
50 gr. amandelmeel
150 gr. havermout
75 gr. (spelt)bloem
1 snuf zout
2 el. kaneel

150 gr. rozijnen.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een bakvorm rechthoekig 23x30cm. (of rond 24-26 cm) royaal in met boter. Tenzij je een goede kwaliteit siliconen vorm hebt, dan is invetten niet nodig.
Verdeel de rozijnen over de bodem van de bakvorm.
Roer alle droge ingrediënten door elkaar in een mixkom.

Meng in de keukenmachine de zeer zachte boter en de honing tot een romige massa.
Voeg beide eieren toe.
Voeg  daarna alle droge ingrediënten toe.
Laat de machine niet te lang draaien, als het gemengd is, is het goed.

Verdeel de deegbal over de rozijnen in de vorm. Zorg ervoor dat de rozijnen goed bedekt zijn door het deeg.
(In de oven zullen ze anders gaan wellen, loskomen van het deeg en verbranden.)

Zet de vorm op een rooster en bak de koek in het midden van de oven 20 min. 
Laat de koek afkoelen en snijd in stukken. De koek lijkt op evergreens qua structuur.
Bewaar de koek in een luchtdichte trommel.

Geniet ervan!

 Marieke

Tip: Zorg ervoor dat je bakvorm niet te klein is, dan wordt de koek te dik en vragen ze om slagroom.


«   »