Huisgemaakt met Marieke verkrijgbaar va. 16-11

Hoe kies jij recepten voor de feestdagen?

Welke keuzes maak je in het grote aanbod van recepten en producten? Hoe bewaak je de balans in eten en bewegen? Deze vragen worden mij momenteel vaak gesteld. Daarom nu dit filmpje. Daarin deel ik tips die je helpen het overzicht te bewaren. Zodat je bewust kiest. En gestructureerd werkt. Dat voorkomt keuze-stress. En zorgt ervoor dat je bewust eetgeluk creëert. Hoe dat zit vertel ik je in deze video.

Klik en bekijk:

Hierna volgen een aantal foto`s en receptideetjes. Uit beide boeken. Hierbij heb ik nu de neiging om alle lekkere opties met je te delen voor de feestdagen.... Daarvan wordt de keuze niet eenvoudiger voor jou. Daarom slechts een kleine greep eruit. 
Tip:
-Blader op je gemak de boeken door.
-Maak een lijstje met je keuzes voor de verschillende eetmomenten op de twee dagen.
-Ga vandaag alvast aan de slag.
-Bijna alles kun je in de vriezer bewaren.

Koffie en thee
Blader op je gemakje de boeken eens door. En kies 1 recept voor zondag en 1 recept voor maandag voor bij de koffie en thee. 
Alle taarten zijn van te voren te maken en in te vriezen.

Deze amandelbiscuits zijn sjieke feestdagen recepten, erg lekker! Zonder een overdosis suiker. Dat laat ruimte vrij voor een lekker toetje. Je vindt beide recepten in Maak het met Marieke

Bij de borrel

In het hoofdstuk Hartig en salades in Maak het met Marieke én in het proefschrift vind je allerlei lekkers voor bij de borrel. Gemaakt met échte ingrediënten. Boordevol smaak en tegelijk heel gewoon! 

Bij de thee
Tijd voor een verwarmende kop thee? Na een heerlijke wandeling mag er best een koekje bij op deze feestdagen. Ze zijn er met en zonder suikers!

Hoofdgerechten
Kies bijvoorbeeld voor vis of kip bij de hoofdmaaltijd, daarmee maak je het wat lichter verteerbaar. In het boek staan hiervoor meerdere lekkere recepten in het hoofdstuk hartig. Veel van deze recepten bereid je in de oven, wat veel gemak oplevert.

Desserts

Net als in het proefschrift vind je in het boek Maak het met Marieke een hoofdstuk desserts. Hiervan zijn de meeste varianten met minder suikers gemaakt. En een paar dagen van te voren maken is voor de meeste recepten juist een pluspunt. Denk bijvoorbeeld aan tiramisu of bitterkoekjespudding. Ook hier de tip: blader de boeken door en kies 1 dessert voor zondag en 1 dessert voor maandag. 

 

Presentatie

Wil je meer weten over de balans in eten en bewegen? 

Kom naar de presentatie in Ridderkerk!


«   »