Welkom! 

Heb je dat ook?
Je houdt van lekker eten. Tegelijk vind je balans belangrijk.


Gezonder eten lekkerder

Hier vind je  recepten die dit makkelijker maken!
Zowel het kookboek Maak het met Marieke, Huisgemaakt met Marieke als het proefschrift zijn exclusief hier verkrijgbaar.

 

De kookboeken Huisgemaakt met Marieke, het Proefschrift en de nieuwe uitgave Maak het met Marieke hebben onderling geen overlap; elk recept is uniek.

Uiteraard wel allemaal in de gezellige, herkenbare stijl van Maak het met Marieke, dus een complete serie is het leukst!

 


Creëert bewust eetgeluk


       Exclusief hier te bestellen.

  • Orders va. € 39,- worden gratis verstuurd.
  • Jouw order wordt direct verzonden.

 

Blogs

Ontbijt met havermout, appel en pindakaas

Dit ontbijt lijkt net warme appeltaart! En die verrassende associatie creëer je eenvoudig door het recept precies te volgen. Je ontdekt dan dat het in laagjes in je schaaltje gaat. En dat is het geheim van deze smaakbeleving. Gelukkig is het tegelijk megagezond. Ongelooflijk toch?! Dat kunnen we wel gebruiken zo net na de vakantie. Je weet wel. Als het dagelijks ritme weer even voelt als een strak harnas. Wennen is dat. Dat maakt goed en lekker eten extra belangrijk. Zonder dat het maar een snippertje nadeel heeft voor je energiepeil. En snaaimomenten voorkomt. Kan dat samengaan? Yep! Daar is dit recept een perfect voorbeeld van. Net als alle andere ontbijtrecepten uit beide boeken!

Lees meer »

Zo maak je de amandelbiscuit

Deze amandelcake met aardbeien en bosbessen vind je in Maak het met Marieke op blz. 80. En vervolgens op blz.102 de variant hierop. Die laatste heeft een topping van abrikozenjam en kletskoppen. Beide taarten bak je op basis van een biscuitachtige bodem. Met dit verschil dat er wel boter in zit. Dat maakt deze taartbodem smeuïg. Samen met de room en het rode fruit creëer je hiermee een perfecte feestdagen-taart. Of elk ander moment waarop er iets te vieren is.Mini-workshopOnderstaand filmpje is een mini-workshop. Waarin je meer leert over het maken van deze taart. En over griesmeel en waarom je het gebruikt. Maar ook hoe je de room stevig klopt en stevig houdt. Wat natuurlijk praktisch is, als je deze taart een aantal dagen van te voren wilt maken. Kijk je mee? Klik op:

Lees meer »

Zo maak je apfelstrudel

Nu de vakantie regenachtig verloopt en we tegelijkertijd (terug) verlangen naar de bergen. Is het tijd voor een zelfgemaakte apfelstrudel. Je vindt het recept in Maak het met Marieke op blz. 108. Dit eenvoudige recept is zo superlekker! Bovendien is het helemaal suikervrij. Het leuke hieraan is dat je met een bolletje ijs er in een handomdraai een leuk dessert van maakt. Of serveer het bij een vers bakkie koffie na een stevige wandeling. Dat staat absoluut garant voor een genietmoment.Probeer maar!

Lees meer »

Andijvietwist

Zo leuk; niet alleen de mini-peperkoek maar ook de speculaaskoek is door jullie met open armen ontvangen. Mooi om te zien hoe talloze lezers genieten van deze betere bakvarianten.Inmiddels is sinterklaas weer naar Spanje. Dat betekent dat we het normale eet-ritme weer oppakken. Want december heeft tenslotte maar vier feestdagen.

Lees meer »

Speculaaskoek

Sinds het recept voor de mini-peperkoek er is, is iedereen enthousiast aan de bak. Dat maakt de koek binnen een week een populair bakrecept. Nav. dit succes vandaag deel 2 in de sfeer van sint.SpeculaaskoekNu speculaaskoek. Deze koek heeft de structuur van gevulde speculaas, zonder dat het droog is. De suikerrijke amandelspijs ontbreekt. Maar gelukkig mis je dat totaal niet. En je buik? Die vindt een koek zonder spijs een puik idee! Wil je behalve deze ook de knapperige variant proeven? Laat dan de bakingsoda in deze koek eruit. Volg verder de aanwijzingen van het recept. Als je dat doet krijgt de koek meer het karakter van speculaasbrok. Het is maar net wat je wilt.

Lees meer »

mini-peperkoek

Nou... als mama het eerlijk wil weten. Ze zijn écht lekker, maar je moet ze gewoon geen pepernoten noemen. Want dat zijn ze niet. Als oplettende lezer voel je toch direct het compliment van deze 14-jarige?Lekker! zegt ìe... dat smaakt naar meer.Zijn waarschuwing is ook volledig terecht. Het horen of lezen van een woord geeft namelijk in je brein onmiddellijk een signaal af. Daarom is een andere uitdrukking veiliger. Om sommige eet-verslavende associaties te mijden.

Lees meer »

Media