Hartige taart

Hartige taartDeze hartige taart is een voorbeeld van een fantastisch recept wat je snel maakt, altijd lukt en zowel warm als koud heerlijk is! Dat laatste maakt hem erg geschikt om al een dag of twee van te voren te maken.Bovendien hoef je geen deeg te kneden.Met de vulling kun je variëren.En wat je erbij serveert ook. Nou wat wil je nog meer?

Lees meer »

Chococake

Deze chococake bak je op basis van olijfolie. En dat is superlekker mensen! Het karakter van de cake is smeuïg en veerkrachtig tegelijk. Het proberen waard. Zeker nu de prijs van roomboter die van olijfolie heeft ingehaald. Met roomboter zijn we dus zuinig. De rijke smaak van olijfolie is verrassend lekker. ExperimentAutopech is de oorzaak van dit recept. Om die reden cancelde mijn marktdag. In plaats daarvan experimenteerde ik met olijfolie in een cake. Hoewel niet voor de eerste keer. Zowel in het Proefschrift als in Huisgemaakt met Marieke vind je lekkere bakrecepten obv (olijf)olie. Smeuïg en een tikkie plakkerig vind ik hem het lekkerst. Dat bereik je door nauwkeurig de meelverhouding af te wegen en niet langer te bakken dan aangegeven. 

Lees meer »

Appel-kokostaartje

Dit appel-kokostaartje heeft een verrassend bros-knapperig koeklaagje met een zachte vulling van appel en rozijnen. Het vleugje kruidige kaneel geeft het de klassieke smaak. Knus en heerlijk vertrouwd. Dit past perfect bij het kleedje op de bank, kaarsje aan en een mooi boek! 

Lees meer »

Oude Wijvenkoek

Deze oude wijvenkoek maak je zonder geraffineerde suiker en is kostelijk smeuïg! Voor het geval je nu dreigt af te haken: de smaak van de koek is zoet, herkenbaar en kruidig. Dat komt door de stroop en de honing. De combinatie aan kruiden geven deze koek precies het juiste evenwicht. Bovendien zet je hem binnen een kwartier in de oven.

Lees meer »

Aardbeienkruimeltaart

Deze taart heeft een smeuïge cakebodem, daarop een dikke laag verse zomeraardbeien met een krokante topping van de havercrumble. Proef je `t al? Samen met een lekkere klodder hangop of slagroom een echte traktatie! Dit is trouwens dubbel feest want je lijf voelt dat dit onvervalste brandstof is. De geraffineerde suiker ontbreekt volledig in dit recept.In deze stijl vind je veel bakrecepten zowel in het proefschrift als in Huisgemaakt met Marieke.

Lees meer »

Banaan-havermoutmuffins

Deze banaan-havermoutmuffins maak je even tussendoor, bevatten geen geraffineerde suikers en zijn heel erg lekker. Dus trek je erop uit de komende dagen, eerst even deze bakken lekker meenemen met een bakje koffie en van genieten.Trouwens de meeste kinderen vinden deze ook geweldig lekker!

Lees meer »

Kaneelmuffins zonder suiker

Word je van cakejes dik? Deze muffins bak je zonder dat risico. Sterker nog; deze geven je weer nieuwe energie.En belangrijker; ze zijn zooo lekker! Smeuïg en kruidig. Ten opzichte van gewone cakejes bevatten ze de helft minder boter, geen suiker en royaal kaneel en rozijnen.Ze zijn dus erg geschikt als tussendoortje en om mee te nemen naar school of werk.Weet je trouwens dat alle suikervrije recepten in het proefschrift en in Huisgemaakt met Marieke op bovenstaand principe gebaseerd zijn? Lekker en eenvoudig.

Lees meer »

Pizza

Bijna vakantie! Breng Italië alvast wat dichter bij met deze pizza. Het recept blinkt uit in eenvoud. Daar zijn ze in Italië meester in.De vulling bestaat zowel uit makreel als kip. Je kunt dat op eenvoudige manier doen door de deegbodem alvast een inkeping te geven ergens in het midden. En aan de linker en rechterkant ervan de vis en kip te verdelen. Dit werkt fantastisch, want zo heb je geen dubbel werk en is er aan tafel voor elk wat wils.

Lees meer »

Banaanpancakes

Als je op zoek bent naar iets lekkers zonder al te veel moeite, dan zijn deze pancakes heerlijk. Het recept is eenvoudig. Met ingrediënten als banaan en havermout boordevol smaak en voedingsstoffen. En deze pancakes zijn zo lekker dat je ze ongetwijfeld binnenkort weer wilt eten.Dat gezond zo lekker is; is ongelooflijk!OPGELET: Dit recept staat in het uitverkochte kookboek Maak het met Marieke. Maar is nu goed nieuws! Dit boek komt naar verwachting in november 2024 opnieuw uit. In deze herziene uitgave zal ook dit recept worden opgenomen. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en volg ons via FB en Instagram.

Lees meer »

Rogge-kaneelbol

Deze rogge-kaneelbol is een kruising tussen koek en brood. Kruidig, mals en met een knapperige korst.Deze lekkere bol is fantastisch als feestelijk (vakantie) ontbijtje, brunch, of gewoon bij een bakkie koffie.Lekker met een lik roomboter en appelstroop.Aangezien er massaal gebakken wordt uit de boeken,  denk ik dat een extra recept als dit blij verwelkomd wordt. Want deze aanvulling past in de categorie brood en recepten als ontbijtkoek en oude wijvenkoek.En die zijn voor velen favoriet.  

Lees meer »

Kersentaart

Dit is een taart waarvan ik zeker weet dat iedereen geniet!De zachte cakebodem met de romige mascarponevulling.Die matchen perfect met de kersenvlaaivulling erop! In de zomer kun je de topping vervangen voor verse aardbeien. Dit recept is eenvoudig om te maken.Het ziet er feestelijk uit en je zet er iets onweerstaanbaar lekkers mee op tafel. Hier is niks aan toe te voegen. Proef maar!Wist je dat?Deze eenvoud in al mijn recepten zit?Die zijn het lekkerst.Zo maak je het zelf beter en makkelijker.Zowel in Huisgemaakt met Marieke als in het proefschrift. Waar deze taart trouwens een plekje in heeft!

Lees meer »