Tartelettes met passievruchtenroom

Nadat we de food-fotoshoot gemaakt hadden voor het proefschrift, bleven er passievruchten over. Ik verwerkte ze in de room voor deze tartelettes, het is een verrassende aanrader.Met mangoblokjes erbovenop et voilà; een echt gebakje!En het leuke is: ze zijn zo gemaakt.Wel meteen opeten, maar dat zal geen probleem zijn.

Lees meer »

Granenreep met dadels

Soms wil je iets anders bakken in plaats van uit je eigen repertoire. Keer op keer is het een verrassing als er dan iets totaal nieuws in de favorieten komt.Hoewel je deze granenreep in de oven bakt is het maken ervan erg weinig werk.Deze reep is eenvoudig glutenvrij te maken voor de liefhebbers. En is daarbij ook lactosevrij.

Lees meer »

Rozemarijn scones met kruidenroomkaas

Zolang het buiten nog koud en guur is verlangen we naar comfortfood. Zo staat hier thuis regelmatig een heerlijk, geurende maaltijdsoep op tafel.  Kostelijk! Wat zullen we erbij doen?Bijvoorbeeld een lekkere Quiche of deze hartige scones.Deze maak je in dezelfde tijd als het afbakken van broodjes.Je moet weten dat er voor deze scones geen rijstijd nodig is, want we gebruiken bakingsoda als rijsmiddel.Dat maakt het leuk om dit gewoon tussendoor op een doordeweekse dag te doen.

Lees meer »

Tulband met appel

De tulband met appel is een recept wat je gerust een succesnummer mag noemen.Al zolang  ik me kan heugen. Deze kreeg ik van huis uit mee.Interview Nederlands dagbladDe redacteur van het Nederlands Dagblad vroeg me of ik erover wilde vertellen. In combinatie met het recept zelf staat het in de krant van 15 februari. Je leest hier het artikel: Interview Nederlands Dagblad over evenwichtRecept in het boekIn het boek Maak het met Marieke kreeg de tulband een plekje en op dit blog.Maak het eenvoudig om van te genieten.

Lees meer »

Kokosmoppen

Voor het interview in terdege deelde ik een recept voor kokosmoppen. Het is een baktip wat het gemak laat zien van zelf iets lekkers maken. In een handomdraai. Met slechts een aantal eenvoudige ingrediënten heb je het al voor elkaar. Ik heb er niets meer aan toe te voegen dan dit; maak het eenvoudig om van te genieten!

Lees meer »

Dadeltaart met appel en noten

Dit vinden wij meer koek dan taart. Wij genieten er ook lekker doordeweeks van. Gewoon als tussendoortje. Zonder slagroom, dat wel. Want deze maak je zonder geraffineerde suikers. Natuurlijk zijn onze gewoonten geen graadmeter voor wat goed of niet goed is. Maar de combinatie van volkoren deeg met een zachte vulling van dadels, appel en noten zorgt voor het perfecte evenwicht. Namelijk een lange verzadiging en een tussendoortje vol power. Zodat je ervan geniet zonder de nadelige effecten van suikerdips. 

Lees meer »

Bladerdeegstengels zoet en hartig

Zodra je met bladerdeeg aan de slag gaat heb je een product in handen wat op talloze manieren te gebruiken is.Voor dit blog heb ik vijf varianten gemaakt.De helft van de hoeveelheid bladerdeeg heb ik bestrooid met amandelschaafsel en sommige ervan met gemalen kokos.Deze snoep je heel gezellig bij de thee. 

Lees meer »

Minimuffins met bruine suiker en kaneel

Echt al jaren zeg ik het. Maak geen onbekende recepten voor gelegenheden of grotere groepen. De kans dat het misgaat is met nieuwe recepten gewoon groter. Deze wijsheid deed ik praktisch op. Niet theoretisch. Die laatste vorm was beter geweest. Dat had blunders bespaard.En geloof het of niet, voor een semi-bruiloft als de boekpresentatie bakte ik... jawel: een nieuw recept. Dat snap je toch niet? Wacht even, het heeft de volgende redenen. Want het bleek een recept wat in twee proefbaksels hetzelfde resultaat gaf. Dan scoort het al punten. Stabiliteit in resultaat daar houd ik van.

Lees meer »

Millionairskoek

Dit is een echte aanrader om bijvoorbeeld als tussendoortje, onderstaande koek eens uit te proberen.Bij ons thuis noemen we het millionairskoek, want daar is het recept van afgeleid. Echter de bekende caramellaag ontbreekt, zoals dat in veel recepten wordt voorgeschreven. Natuurlijk is dat laatste heerlijk om toe te voegen, maar dan is ìe niet meer geschikt om tussendoortje genoemd te worden…

Lees meer »